Με Χρ. Ντακαλέτση το νέο Προεδρείο ΠΕΔ Ηπείρου!

on .

PED SYNEDRIASH 17 11 19

• Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την ΠΕΔ Ηπείρου η οποία έχει από χθες το μεσημέρι νέο Προεδρείο. Διάδοχος του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Ι. Λώλου είναι ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος, όπως ήταν αναμενόμενο, αναλαμβάνει το «τιμόνι» της τοπικής Ένωσης Δήμων. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγινε προσπάθεια για συγκρότηση διαπαραταξιακού Προεδρείου η οποία όμως δεν τελεσφόρησε.

Το νέο Προεδρείο
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης αναδείχθηκε χθες νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και διαδέχεται τον Ιωάννη Λώλο, ο οποίος μάλιστα δεν παρέστη στη συνεδρίαση, όπως και ο Δήμαρχος Κεντρ. Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος!
Τη θέση του Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς και του Γραμματέα ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν επίσης ως μέλη ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βαγγέλης Πήχας και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Φίλιππος Ευαγγέλου.
Ο νέος Πρόεδρος σε δηλώσεις του τόνισε πως «είμαστε εδώ για να λειτουργήσουμε συναινετικά στην πράξη και να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αυτοδιοίκησης».

Δεν υπήρξε συμφωνία
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια που καταβλήθηκε χθες προκειμένου το νέο προεδρείο της ΠΕΔ Ηπείρου να είναι διαπαραταξιακό. Κι αυτό γιατί ενώ η παράταξη της Κεντροδεξιάς, η οποία καταλαμβάνει τις 14 από τις 21 θέσεις στη νέα ΠΕΔ, πρόσφερε μία θέση του πενταμελούς προεδρείου σ’ εκείνη της Κεντροαριστεράς, αυτή ζήτησε δύο θέσεις αλλά και μία προγραμματική συμφωνία που τελικά δεν έγινε δεκτή. Έτσι, στήθηκε κάλπη, η οποία έδωσε το σύνολο της Εκτελεστικής στην παράταξη της Κεντροδεξιάς!
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Κεντροαριστερή παράταξη υποψήφιοι ήταν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος και ο συνάδελφός του από την Ηγουμενίτσα Γιάννης Γόγολος.