Αντιδράσεις για τα συνθήματα στο Λύκειο Κόνιτσας

on .

 LYKEIO KONITSAS SYNTHMATA 17 11 19

• Συνθήματα σε χώρους του Λυκείου Κόνιτσας με ακραίο περιεχόμενο έγραψαν άγνωστοι δράστες, προφανώς με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το γεγονός καταδικάζει η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως μέρος της κοινωνίας της κωμόπολης «υποθάλπει και υποκινεί ακροδεξιές συμπεριφορές που προσβάλλουν τη δημοκρατία, την παιδεία και τον πολιτισμό μας. Αυτά για τα οποία οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου στάθηκαν μπροστά στα τανκς της χούντας».
Το γεγονός καταδίκασαν επίσης κομματικές οργανώσεις και φορείς. Μεταξύ άλλων, η Οργάνωση Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ ζητά να μην υπάρξει «καμία ανοχή σε αυτούς που σπέρνουν το ρατσιστικό μίσος στα σχολεία και τις γειτονιές μας».

Τους πλήρωσε για να νοικιάσει ανύπαρκτο διαμέρισμα

• Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος ημεδαπού, που διαπράχθηκε στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα και μίας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του διαδικτύου αγγελία σχετικά με υποτιθέμενη ενοικίαση διαμερίσματος στο Ρέθυμνο Κρήτης και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά, έπεισαν τον παθόντα να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ως εγγύηση για την ενοικίαση του ακινήτου. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Γυναίκα και δύο ανήλικα οι δράστες της κλοπής

• Υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από «σούπερ μάρκετ» στην Άρτα εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου.
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ατόμων, μίας γυναίκας και δύο ανήλικων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες εμπλέκονται σε κλοπή χρηματικού ποσού από σούπερ μάρκετ στην Άρτα, που διαπράχθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Συνελήφθη υπόδικος για κλοπή στην Άρτα

• Ένας φυγόποινος συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στην Άρτα επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, για το αδίκημα της κλοπής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Δύο με χειροπέδες για  κατοχή κάνναβης

• Ένας αλλοδαπός συνελήφθη βραδινές ώρες στην πλατεία Μαβίλη επειδή κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατελήφθη να έχει στην κατοχή του μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.
Άλλος ένας άνδρας συνελήφθη βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.