Μακρύς και άκαρπος ο διάλογος, γι’ αυτό τέλος!..

on .

MAKSIMOS MHTROPOLITHS

• Ο «Πρωινός Λόγος» εδώ και χρόνια εμπράκτως και με κόστος έχει αποδείξει, την πίστη του στην ελεύθερη έκφραση και στο δημόσιο δημοκρατικό διάλογο. Στις ημέρες που προηγήθηκαν -και εξ αφορμής της δίκης την ερχόμενη Τρίτη για τη λεηλασία ιερών κειμηλίων με κατηγορούμενο τον αρχιμανδρίτη της Ι. Μητρόπολης Ιωαννίνων Φιλόθεο Δέδε- αναπτύχθηκε ένας έντονος διάλογος με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο. Νομίζαμε ότι εξαντλήθηκε το θέμα, αλλά με 

λύπη διαπιστώνουμε ότι ο Σεβασμιότατος επιχειρεί να εξαντλήσει και την υπομονή των αναγνωστών, στέλνοντάς μας και ... τρίτη επιστολή!
Συνεχίζει έτσι να «απαντά» με πολυσέλιδες και ειρωνικές για τον «Π.Λ.» επιστολές, σαν να μην γνωρίζει την διαφορά μεταξύ του περιεχομένου του παραπεμπτικού κατηγορητηρίου του Συμβουλίου Εφετών, από το πρωτογενές ρεπορτάζ ή την έρευνα μιας εφημερίδας. Βεβαίως, αποφεύγει εντέχνως να απαντήσει επί της ουσίας σε συγκεκριμένα ερωτήματα και επικαλείται άσχετα παραδείγματα ή και δημοσιεύματα άλλων Μέσων Ενημέρωσης!
Οι απαντήσεις μας στις μακροσκελείς επιστολές του είχαν και έχουν αναφορές μόνο στη Διοικητική διάσταση της υπόθεσης και όχι στο Δικαστικό σκέλος. Ουδέποτε από τον «Π.Λ.» ταυτίστηκε η έννοια του κατηγορουμένου με αυτή του ενόχου, όπως επιχειρεί συνεχώς να μας καταλογίζει.
Εν πάση περιπτώσει, δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου ούτε και χώρου, για να συνεχίσουμε έναν άκαρπο διάλογο, αφού με όσα αναφέρει ο Σεβασμιότατος κάθε άλλο παρά καλόπιστος και χρήσιμος είναι. Αντίθετα… εξοστρακίζει τη σοβαρή αυτή υπόθεση, για την οποία αποκλειστικά και μόνον η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να αποφασίσει.

Δημοσιεύουμε παραπλεύρως την τρίτη προς «Πρωινό Λόγο» επιστολή Μάξιμου, με την επισήμανσή μας ότι δεν είναι πλέον… αρμοδιότητα δημοσιογραφίας το ζήτημα. Ο «Π.Λ.» κλείνει τον «διάλογο»… αναφωνώντας το γνωστό τοις πάσι Αποστολικό ανάγνωσμα… «Τοιούτος ημίν έπρεπεν Αρχιερεύς!» (Εβρ. ζ' 26 - η' 2).
«Π.Λ.»