«Τα Γιάννενα κι η Νεοελληνική Αναγέννηση» αύριο στο ΒΗΜΑ

on .

BHMA AFIEROMA 15 11 19

• Ένα πολύ μεγάλο δώρο κάνει το αυριανό ΒΗΜΑ στους Ηπειρώτες αναγνώστες του. Μαζί με την εφημερίδα θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για την περιοχή της Ηπείρου και η ιστορική έκδοση «Τα Γιάννενα κι η Νεοελληνική Αναγέννηση (1648-1820)».
Το σημαντικό βιβλίο του Φάνη Μιχαλόπουλου που αναφέρεται στη τεράστια συμβολή των Ηπειρωτών στο Πνευματικό κίνημα του Διαφωτισμού καθώς και την ίδρυση και λειτουργία φημισμένων Σχολών αποτελεί ανατύπωση της πρωτότυπης έκδοσης του 1930. Το βιβλίο θα διατίθεται και στις δύο εκδόσεις της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», στην απλή έκδοση στην τιμή των 2 ευρώ και στην έκδοση με τις προσφορές των 4.25 ευρώ.
Όπως τονίζεται με αφορμή την μεγάλη αυτή προσφορά, «ο προεπαναστατικός Νεοελληνικός Διαφωτισμός συνιστά μία άγνωστη πτυχή της παραμελημένης Ιστορίας μας. Δεσπόζουσα θέση στο κίνημα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού επείχε η πόλη των Ιωαννίνων. Τα Γιάννενα επέφεραν την πλήρη ρήξη προς τον ελληνικόν μεσαίωνα και άνοιξαν το δρόμο στον πολιτισμό. Μετέβαλαν τους οικονομικούς κι εμπορικούς όρους της Εθνότητος και προλείαναν το έδαφος της πολιτικής Αποκαταστάσεως».