Και τρίτη Γερμανική εταιρία πληροφορικής «βλέπει» Γιάννενα

on .

elisaf

Μια ακόμη Γερμανική εταιρία Πληροφορικής, ενδιαφέρεται να επενδύσει στα Γιάννενα. Πρόκειται για την «Prodyna» που παράγει λογισμικό και εφαρμογές cloud. Ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Hüseyin Cifci, η υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού Ελένη Φωτιάδου και ο Διευθυντής Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Matthias Hoffmann είχαν μακρά συνεργασία χθες με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.
Στην συνάντηση τον ενημέρωσαν ότι βρίσκονται στην διαδικασία αναζήτησης κατάλληλου χώρου στην περιοχή με σκοπό σε πρώτη φάση να απασχολήσουν τριάντα εργαζομένους, κυρίως εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα της πληροφορικής.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τους ενημέρωσε διεξοδικά για τα πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ότι οι μεγάλοι οδικοί άξονες έχουν φέρει την πόλη κοντά στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ενώ η ύπαρξη του Πανεπιστημίου μπορεί να στηρίξει τέτοιες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να είναι ο Δήμος σε συνεχή επαφή με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τα στελέχη της εταιρίας ώστε να εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος στα Γιάννενα για την εγκατάστασή της.
Η Prodyna, έχει έδρα την Φρανκφούρτη και ήδη έχει αναπτύξει γραφεία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.