Αρκετά τα προβλήματα από την τελευταία κακοκαιρία

on .

BROXH

• Η κακοκαιρία του τελευταίου 24ωρου προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε περιοχές της Ηπείρου, με πλημμυρικά φαινόμενα, καταπτώσεις και μεταφορά φερτών υλικών, χωρίς όμως η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου.
Οι καταιγίδες σημειώθηκαν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τρίτης και σταδιακά άρχισε να υποχωρεί η έντασή τους. Πιο έντονο ήταν το φαινόμενο στην παραλιακή ζώνη και ιδιαίτερα στην Πάργα, ενώ επεμβάσεις για καθαρισμούς δρόμων κλπ χρειάστηκε να γίνουν σε πολλά σημεία της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων. Μια κατολίσθηση στην περιοχή Λαγκάδας Κόνιτσας, μια άλλη στην Αγία Αναστασία και πτώσεις δένδρων στην περιοχή Τερόβου, ήταν ίσως τα σοβαρότερα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στη διάρκεια της νύχτας οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Επίσης σε αρκετά ποτάμια άρχισαν να παρατηρούνται συγκεντρώσεις κορμών δέντρων που θα χρειαστεί να ανασυρθούν τις επόμενες ημέρες και ήδη η Περιφέρεια έχει επέμβει στον ποταμό Γορμό, όπου απειλήθηκε μια γέφυρα που εξυπηρετεί αγρότες της περιοχής.
Χθες έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα χιόνια στα Τζουμέρκα, αλλά και σε άλλες βουνοκορφές, ωστόσο οι θερμοκρασίες στα πεδινά διατηρήθηκαν σε καλά για την εποχή επίπεδα.
Από σήμερα η κακοκαιρία, ως προς τις βροχοπτώσεις κάνει ανάπαυλα, αν και δεν θα λείψουν οι σποραδικές κατά τόπους βροχές. Η θερμοκρασία για το επόμενο τριήμερο θα κυμανθεί από 10 βαθμούς και θα φθάσει μέχρι και τους 14-15 στα πεδινά, ενώ στα ορεινά το θερμόμετρο θα πέσει αρκετά πιο χαμηλά, πλησιάζοντας και το μηδέν με την ανώτερη να κινείται στο όριο του διψήφιου βαθμού. Από το βράδυ της Δευτέρας – σύμφωνα με τις χθεσινοβραδινές προβλέψεις- αναμένεται ένα νέο κύμα βροχοπτώσεων.