Θέλουν να επιβάλλουν… σιωπητήριο για προσφυγικό - μεταναστευτικό!

on .

PROSFYGES THALASSA BARKA

Δεν τους αρκεί που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε «ξέφραγο αμπέλι» με την κάθε ΜΚΟ να μη λογαριάζει τοπικές αρχές και τοπικές κοινωνίες, τώρα ζητάνε και τα ρέστα!
Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, που λειτουργεί υπό τη σκέπη της Ύπατης Αρμοστείας, με αφορμή αντιδράσεις μειοψηφικών ομάδων για τις -εν κρυπτώ- μετεγκαταστάσεις προσφύγων και μεταναστών, επιχειρεί να τις γενικεύσει και έμμεσα να «ενοχοποιήσει» ακόμη και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες που υπάρχουν για διάφορες παρενέργειες που παρατηρούνται. Καλεί Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΜΜΕ «να απόσχουν από την ξενοφοβική ρητορική που αναπαράγει αρνητικά στερεότυπα και ψευδείς ειδήσεις, και κανονικοποιεί ή ενίοτε και ενθαρρύνει ακραία ξενοφοβικές αντιδράσεις»!
Στην ουσία δηλαδή επιδιώκουν να επιβάλλουν «σιωπητήριο» για κάθε θέμα που αφορά τη διαχείριση προβλημάτων που προκύπτουν από τις μετακινήσεις έως και τη διαμονή των προσφύγων και των μεταναστών.
Το Δίκτυο και η Ύπατη Αρμοστεία βεβαίως θα έπρεπε πρώτα από όλα να βάλει τάξη στις… τάξεις της.
Να θέσει δηλαδή υπό έλεγχο τις παντός είδους Μ.Κ.Ο. που λειτουργούν ως «κράτος εν κράτη», που διαχειρίζονται τεράστια ποσά, που έρχονται σε διαπραγματεύσεις και μισθώνουν διαμερίσματα και ξενοδοχεία, χωρίς να ενημερώνουν τις τοπικές αρχές και υπηρεσίες.
Για να μην αναφερθούμε σε άλλου είδους… υπηρεσίες, που δημοσιοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και για τις οποίες δεν διαπιστώθηκε η ίδια ευαισθησία να δώσει απαντήσεις η Ύπατη Αρμοστεία.
Μέχρι και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δημόσια προχθές ανακοίνωσε πως πλέον θα υπάρχει ενημέρωση εκ των προτέρων για τις περιοχές που θα μεταφέρονται πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις και οι δικαιολογημένες σε ορισμένες περιπτώσεις φοβίες που εκφράζονται από τοπικές κοινωνίες.
Οι αυτοδιοικητικές αρχές, ας μη διαφεύγει της Ύπατης Αρμοστείας, έχουν κάθε λόγο και δικαίωμα να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί στο χώρο ευθύνης τους γιατί αυτές πρέπει να αντιμετωπίσουν τις πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν από την αύξηση πληθυσμού.
Οι ένοικοι των πολυκατοικιών επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν ποιοι και πόσοι θα εγκαθίστανται δίπλα τους και κανένας δεν μπορεί να τους αφαιρέσει το δικαίωμα -«βαφτίζοντάς τον ρατσιστή»- να ζητά την εφαρμογή των ίδιων κανόνων και τον σεβασμό των ατομικών τους δικαιωμάτων.
Και τα ΜΜΕ έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τους πολίτες για κάθε καλό, στραβό και ανάποδο, αλλά και να μεταφέρουν τον προβληματισμό τους προς κάθε αρμόδιο.
Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, δεν αρκείται μόνο στις επισημάνσεις, αλλά καλεί την Πολιτεία να εφαρμόσει στο ακέραιο την αντιρατσιστική νομοθεσία ενόψει και της διαδικασίας συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας και στο τέλος «χαϊδεύει» και τα αυτιά των διαμαρτυρομένων ζητώντας «να υπάρξει ειδική μέριμνα για την ενημέρωση και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών»!