Προβλήματα ηλεκτροδότησης και σε χωριά του Δήμου Πωγωνίου

on .

DEH KOLONES XORAFIA

• Προβλήματα ηλεκτροδότησης δεν αντιμετωπίζουν μόνο χωριά της Ζίτσας και της Κόνιτσας, θέμα που έφτασε και στη Βουλή με ερώτηση των δύο βουλευτών Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα και Γ. Αμυρά, αλλά και του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου, με τον Δήμαρχο Κ. Καψάλη να ζητά πολιτική παρέμβαση για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών από τις επανειλημμένες πολύωρες διακοπές.
Έτσι, μετά τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχ. Πλιάκο που έστειλε επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος, σειρά πήρε χθες και ο Δήμαρχος Πωγωνίου, αναφέροντας τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
«Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων και δικαιολογημένων παραπόνων από τους κατοίκους του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου που ταλαιπωρούνται από τις επανειλημμένες και απρογραμμάτιστες διακοπές ρεύματος.
Οι διακοπές σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύωρες, ενώ υπήρξαν δημότες στα ακριτικά χωριά της Αγίας Μαρίνας και της Λάβδανης που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από την 24ωρη διακοπή ρεύματος. Η πλειοψηφία των δημοτών μας αποτελείται από άτομα τρίτης ηλικίας με σοβαρά προβλήματα υγείας και η ταλαιπωρία τους μπορεί να αποβεί μοιραία.
Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου να δοθεί τέλος η ταλαιπωρία των δημοτών μας που επιμένουν να «φυλούν Θερμοπύλες» στο ακριτικό Δήμο Πωγωνίου».