72χρονος σε χωριό του Μετσόβου καλλιεργούσε κάνναβη σε θερμοκήπιο!

on .

NARKOTIKA 10 11 2019

• Τέλος στη δράση ενός 72χρονου καλλιεργητή χασίς σε χωριό του Δήμου Μετσόβου, ο οποίος στη συνέχεια το διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων έβαλαν οι άνδρες της Δίωξης, ενώ μια ακόμη αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, όπου συνελήφθησαν δυο άτομα που μετέφεραν 38 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Ως προς το χρονικό της πρώτης περίπτωσης, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων ότι ημεδαπός καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης σε χωριό του Δήμου Μετσόβου και στη συνέχεια διακινεί χασίς στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: •15 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1 κιλού και 309,1 γραμμαρίων, •δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 2,1 μέτρων, το οποίο καλλιεργούσε ο δράστης σε θερμοκήπιο κοντά στην οικία του, •ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, •21 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9mm, •το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, •κινητό τηλέφωνο
Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη και ένας αλλοδαπός, ο οποίος όπως εξακριβώθηκε διέμενε στο παραπάνω σπίτι και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Φορτίο 38 κιλών στη Σαγιάδα
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηγουμενίτσας στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση. Ειδικότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες. Σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα 37 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 38 κιλών και 410 γραμμαρίων.
Στην Κλειδωνιά Κόνιτσας
Σε άλλη περίπτωση στην Κλειδωνιά Κόνιτσας συνελήφθησαν δύο Έλληνες, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο. Ο οδηγός του οχήματος αρχικά δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών ενώ το όχημα ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση όπου και συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες. Λίγο πριν είχαν πετάξει από το παράθυρο στο έδαφος, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους 94,3 γραμμαρίων.