Διαχρονικές οι ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου

on .

KKPH

Διαχρονικό και μείζον χαρακτηρίζει το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνα Μιτοπούλου σε χθεσινή ανακοίνωσή της, με αφορμή και αναφορά που κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας οι τέσσερις Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «η έλλειψη προσωπικού προφανώς και δεν ανέκυψε αιφνιδιαστικά μήνα Νοέμβριο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου αλλά επιτείνεται με την λήξη των οκταμήνων και της επικείμενης λήξης και των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, 31/12/2019.
»Σύμφωνα με τα στοιχεία από το 2013 και έως σήμερα, μη έχοντας την δυνατότητα προσλήψεων, ο αριθμός των μόνιμων εργαζόμενων συνεχώς μειώνεται, αφήνοντας ως μοναδικές δυνατότητες ενίσχυσης τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και το επικουρικό προσωπικό. Ενδεικτικά στο Παράρτημα ΑμεΑ Ιωαννίνων η μείωση σε ανθρώπινο δυναμικό αγγίζει σχεδόν το ποσοστό του 1/3.
»Η παρούσα Διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια διαχρονικά γνωστοποιεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού προς τους αρμόδιους για την επίλυση του, διατυπώνοντας αιτήματα προσλήψεων άκρως απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία των δομών του Κέντρου.
Συνεπώς είναι το μείζον διαχρονικό και ήδη πολλαπλώς γνωστοποιημένο ζήτημα του Κέντρου».