Την είσοδο φοιτητών στα Πανεπιστήμια με κάρτα εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας

on .

FOITHTRIA

• Σε αναζήτηση νέων μεθόδων φύλαξης προκειμένου να μπει ένα τέλος σε φαινόμενα, όπως οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια αλλά και οι βιαιοπραγίες εντός πανεπιστημιακών χώρων, βρίσκεται το Υπουργείο Παιδείας.
Το αποτέλεσμα είναι να επανέλθει η συζήτηση περί κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ, κάτι που άλλωστε δηλώνουν ανοικτά τα στελέχη της, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Ως προϋπόθεση θέτουν το να λάβουν σχετική πρωτοβουλία για το θέμα οι διοικήσεις των πανεπιστημίων. Το υπουργείο συντάσσει νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο θα έχει παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου και στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα αντίστοιχα ζητήματα.
Είναι μια λύση που θα μπορούσε ενδεχομένως να εφαρμοστεί σε μικρά πανεπιστήμια, καθώς είναι πιο δύσκολα εφαρμόσιμη για τα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναφέρει το ρεπορτάζ. Και βεβαίως συνδυάζεται με επαρκή φωτισμό τις βραδινές ώρες των πανεπιστημιακών χώρων και «άνοιγμά» τους σε περιόδους Σαββατοκύριακων ή αργιών στην τοπική κοινωνία με τη μορφή εκδηλώσεων ή επιστημονικών συναντήσεων.