Ανοδικά κινούνται οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα

on .

GALA DOXEIO

• Μετά από μια περίοδο συνεχούς μείωσης της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα, φαίνεται πως από την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο αρχίζει η αντίστροφη πορεία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με δήλωση της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι τιμές κινούνται και πάλι ανοδικά.
Αυτό σύμφωνα με την Υφυπουργό οφείλεται στην πολιτική βούληση της Κυβέρνησης, όπως την έχει εκφράσει ο Πρωθυπουργός, για πάταξη των ελληνοποιήσεων και την εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς του Υπουργείου, που κατάφερε ήδη να δημιουργήσει νέα δυναμική στην αγορά του αιγοπρόβειου γάλακτος.
Στο κεφάλαιο «ελληνοποιήσεις» εκτός του γάλακτος, περιλαμβάνεται και το κρέας. Όπως είπε η Υφυπουργός, στο Υπουργείο ετοιμάζεται η ενιαιοποίηση των βάσεων δεδομένων των αρμοδίων φορέων ώστε να ταυτοποιείται το κρέας «από το στάβλο έως το πιάτο του καταναλωτή».
Επίσης η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε και στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης για τα οποία είπε πως στο υπουργείο δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς ώστε να προχωρήσει η σύνταξή τους.