Για τις κοινωνικές δομές συζήτησαν χθες Μ. Κεφάλα και Δημ. Πάνου

on .

KEFALA PANOY 4 11 2019

Την βουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημ. Πάνου, με την οποία συνομίλησε για θέματα που αφορούν τον Οργανισμό.
Ο κ. Πάνου ενημέρωσε τη βουλευτή για τις δομές του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» και έθεσε κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν την λειτουργία των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και την παράταση λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου. Τόνισε την αξία του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» το οποίο είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα που στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης των ωφελούμενων, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας των νηπίων/βρεφών και παιδιών με αναπηρία.
Ταυτόχρονα όμως οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό οδηγούν στον αποκλεισμό των οικογενειών εκείνων που εργάζονται και δεν μπορούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης που επιθυμεί να ενταχθούν, στους χώρους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όλα τα βρέφη και νήπια έως τεσσάρων ετών.
Στην συνάντηση συζητήθηκε επίσης η ανάγκη αυξημένης χρηματοδότησης και πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τις δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. καθώς και για το αίτημα χρηματοδότησης του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» στα πλαίσια της πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την προσαρμογή των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης.
Από τη μεριά της η βουλευτής ανέφερε ότι θα σταθεί αρωγός στην επίλυση των θεμάτων που αφορούν τις δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και εξέφρασε την βούληση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ότι κανένα βρέφος/νήπιο δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών.