Εύκολα και γρήγορα μπορεί ν’ αλλάξει η εικόνα των Ιωαννίνων

on .

PAGKAKI SKOYPIDIA

• Μείζον θέμα για την πόλη των Ιωαννίνων είναι αναμφίβολα η καθαριότητα και κυρίως η αποκομιδή των απορριμμάτων, που συχνά γίνεται... μετ’ εμποδίων και αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ πρώην και νυν Δημοτικής Αρχής.
Ωστόσο είναι και αρκετές άλλες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και οι οποίες θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν πραγματικά την εικόνα της πόλης, η οποία εξάλλου αποτελεί αγαπημένο προορισμό για πολλούς Έλληνες και ξένους επισκεπτες.
Η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει κάποιες εργασίες ευπρεπισμού και καθαριότητας στην πόλη, πρέπει όμως να ανεβάσει ρυθμούς, καθώς οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν αργούν να έρθουν και τα Γιάννενα σίγουρα θα αποτελέσουν κορυφαίο προορισμό για μια ακόμη φορά. Τα κακώς κείμενα σε διάφορα σημεία της πόλης επισημαίνουν στην ιστοσελίδα τους οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» (https://ioannina2013.blogspot.com) παραθέτοντας, όπως πάντα, και τις ενδεικτικές φωτογραφίες. Και η Δημοτική Αρχή έχει το λόγο...
Γράφουν χαρακτηριστικά: «Καροτσάκια και καρέκλες αναποδογυρισμένα, περιφράξεις αποξηλωμένες, βάθρα χωρίς αγάλματα, πλάκες πεζοδρομίου εξαφανισμένες, πόρτες ιστορικών χώρων ανοιχτές σε κοινή θέα, καμάρες κάστρου που κατάντησαν υπαίθριο αποχωρητήριο, κάγκελα αποκομμένα, παιδική χαρά για ενήλικες χωρίς καν περίφραξη, ημιδιαλυμένα παγκάκια για χρήση ως κάδων απορριμμάτων, πλάκες στοών του κάστρου επικίνδυνα ολισθηρές, σκουπίδια στη λίμνη, σκουπίδια στους δρόμους, άπλυτα πεζοδρόμια κτλ. κτλ.
»Οι πόλεις - τουριστικοί προορισμοί δεν μπορεί να μην βελτιώνουν συνεχώς την εικόνα τους και μάλιστα όταν αυτό μπορούν να το κάνουν εύκολα και γρήγορα. Όσα αναφέραμε παραπάνω θα μπορούσαν μέσα σε μια εβδομάδα να αποτελούν παρελθόν. Γιατί όμως αυτό δεν συμβαίνει ποτέ; Είναι τόση η αδιαφορία των αρμοδίων γενικώς ή δεν αφήνει η νοοτροπία του "πίσω από το βουνό";
»Κάποια στιγμή δεν πρέπει όλα αυτά να επιδιορθωθούν, να αλλάξουν, να ευπρεπιστούν; Μας βλέπει και πολύς κόσμος πια. Και είναι κρίμα, πέρα από τη ντροπή…».