Εξετάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ηγουμενίτσας – ακτών Αδριατικής

on .

elisaf

• Επίσκεψη στην Ήπειρο, πραγματοποιεί ο πρέσβης της Κροατίας Aleksandar Sunko, ο οποίος μετά την Ηγουμενίτσα βρέθηκε στα Γιάννενα, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Στο πλαίσιό της εξετάστηκε η διεύρυνση των δυνατοτήτων συνεργασίας Ιωαννίνων – Κροατίας σε διάφορους τομείς και κυρίως σε αυτούς που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την εκπαίδευση.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, υπογράμμισε την αναγκαιότητα επέκτασης των πολύ καλών σχέσεων της πόλης με την Κροατία ενώ πρόσθεσε ότι με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Βαλκανική χώρα, θα ενισχυθεί η συνεργασία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.
Από την πλευρά του ο κ. Sunko δήλωσε, σε άπταιστα ελληνικά, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται για δεύτερη φορά στην πόλη μας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ηγουμενίτσας – ακτών της Αδριατικής, με στόχο την ενίσχυση της επισκεψιμότητας

 

.• Με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη χώρα μας Philippe Ray και την επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στα Γιάννενα Ελένη Παγκρατίου- Αλεξάκη συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Η συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση της συνεργασίας, κυρίως στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.
«Συζητήσαμε για την επέκταση των πολιτιστικών σχέσεων και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση ενός φεστιβάλ Γαλλικού κινηματογράφου. Παράλληλα εξετάσαμε περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας στον τουριστικό τομέα», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
Ο Γάλλος Πρόξενος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο και έκανε γνωστό ότι μία από τις προτεραιότητες είναι να επεκταθεί και να ενδυναμωθεί στην πόλη των Ιωαννίνων ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας.
Ταυτόχρονα από τα Γιάννενα ξεκινά η ιδέα για μία μεγάλη έκθεση λαϊκού θεάτρου που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστές το θέατρο σκιών της χώρας μας και το αντίστοιχο της Γαλλίας.