Την πολιτική Χρυσοστόμου ακολουθεί στη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων και η νέα Διοίκηση!

on .

DEYAI

• «Γίνατε χλεύη των ηττημένων...», θα μπορούσαν να πουν οι πολίτες, απευθυνόμενοι στη διοίκηση της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, η οποία απεφάσισε την πρόσληψη είκοσι νέων υπαλλήλων, επικροτώντας την πολιτική του πρώην γενικού... «δερβέναγα» κ. Μάκη Χρυσοστόμου και του πρώην δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα.
Η απόφαση, η οποία προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ελήφθη στις 16 Οκτωβρίου και προβλέπει μεταξύ των άλλων την πρόσληψη ενός χημικού και ενός πτυχιούχου οικονομικής κατεύθυνσης.

Αντιφάσεις Χρυσοστόμου
Ακριβώς αυτό είναι και το επίμαχο σημείο, διότι η ΔΕΥΑΙ είχε υπαλλήλους που κάλυπταν αυτούς τους τομείς, αλλά η προηγούμενη διοίκηση, υπερθεματίζοντος του κ. Μάκη Χρυσοστόμου, έκανε δεκτό το αίτημά τους (στις 30 Αυγούστου, δηλ. μιά ημέρα πριν από την λήξη της θητείας της!), για... εθελουσία έξοδο και μιά αποζημίωση, που για τους δυό πλησιάζει τις 160.000 ευρώ! Τώρα και δυό κάθονται, περιμένοντας την... «έξοδό» τους και την παχυλή αποζημίωση, παρά το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την έκρινε ως παράνομη και για την κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΙ!
Στην τελευταία συνεδρίαση, πάλι ο κ. Χρυσοστόμου τοποθετήθηκε, υπεραμυνόμενος της πολιτικής που ακολουθήθηκε, της καλής οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης και της αναγκαιότητας των προσλήψεων και πλέον ζητούνται διευκρινίσεις, αν πράγματι δεν είχε και ούτε έχει οικονομικό πρόβλημα η πολύπαθη επιχείρηση.

Συμφώνησαν όλοι!
Το Δ.Σ., υπό την προεδρία του κ. Άρη Μπαρτζώκα, συμφώνησε και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση που κανένα εκ των μελών, ούτε ο κ. Στέφανος Μάντζιος (της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας), δεν άρθρωσε λέξη για όσα σκανδαλώδη διαδραματίζονταν μέχρι και πριν λίγο καιρό! Ούτε και για την άκρως προκλητική απόφαση της εθελουσίας εξόδου στελεχών (που επικρίθηκε από την σημερινή Δημοτική Αρχή ), για την οποία τότε έλεγε ο κ. Χρυσοστόμου ότι δεν είναι απαραίτητα, διότι άλλοι συνάδελφοί τους μπορούν να τους αναπληρώσουν και τώρα προκύπτει η ανάγκη για νέες προσλήψεις!

Η… χαρά του Θ. Μπέγκα
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την λήψη της απόφασης ο πρώην δήμαρχος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κ. Θωμάς Μπέγκας, με ανακοίνωσή του πανηγύριζε, βλέποντάς την ως δικαίωση της προσπάθειάς του για την... οικονομική εξυγίανση της δημοτικής επιχείρησης και σχεδόν ως... μετάνοια της σημερινής διοίκησης για την κριτική που άσκησε κατά το παρελθόν!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ