Τιμήθηκε και στην Ήπειρο η «Ημέρα της Αστυνομίας»

on .

ASTYNOMIA ARTEMIOS 20 10 19

«Ημέρα της Αστυνομίας» ήταν η χθεσινή, κατά την οποία τιμάται παράλληλα και ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος. Η περίσταση γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα, όπως κάθε χρόνο και στην Ήπειρο, με τις καθιερωμένες δοξολογίες οι οποίες τελέστηκαν σε ναούς στις τέσσερις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας.
Σ’ αυτές παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά τις δοξολογίες αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Στα Γιάννενα δοξολογία τελέστηκε χθες το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στην οποία παραβρέθηκαν η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κωνσταντίνος Σιαράβας και από πλευράς Δήμου ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βαγγέλης Πήχας. Επίσης, η τοπική φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με επικεφαλής τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Δούβαλη και τον Διευθυντή Αστυνομίας Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίμη, ο Γ.Γ της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γιώργος Παπατσίμπας, το Δ.Σ. και αντιπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων κ.α..

Εθελοντική αιμοδοσία
Σημειώνεται εδώ ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Αιμοδοσίες έγιναν τόσο στα Γιάννενα όσο και σε Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα.