Προβλήματα σε σχολεία των Ιωαννίνων που στεγάζονται σε παλιά κτίρια

on .

MWYSHS ELISAF ZARAXH NOKA

• Την ύπαρξη προβλημάτων, ορισμένα μάλιστα δυσεπίλυτα, σε πολλά σχολεία της πόλης που στεγάζονται σε παλιά κτίρια, παραδέχτηκε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Γυμνασίων και Λυκείων.
Σκοπός ήταν να γίνει η καταγραφή και η ιεράρχηση των προβλημάτων αλλά και να συζητηθούν γενικότερα θέματα της λειτουργίας των σχολείων. Η κ. Νόκα τόνισε ότι θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια για να αμβλυνθούν οι δυσκολίες, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη ανάπτυξης δραστηριοτήτων και προγραμμάτων πέραν του εκπαιδευτικού έργου σε όσο το δυνατό περισσότερες σχολικές μονάδες.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα είναι συνεχής και με στόχο την δημιουργία του καλύτερου περιβάλλοντος για τους μαθητές.
Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.
Οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι στη διάθεση της Σχολικής Επιτροπής και των σχολείων ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα προβλήματα που διαπιστώνονται, όπως συνέβη τις ημέρες των έντονων βροχοπτώσεων. «Σκοπός μας είναι να είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές και να δημιουργήσουμε όσο το δυνατό καλύτερο περιβάλλον», υπογράμμισε.