Η «ελίτ» της Καρδιολογίας από σήμερα στα Γιάννενα!

on .

GOYDEBENOS ELISAF KANAKAKHS 16 10 19

• Σταθμό για τα τοπικά συνεδριακά δρώμενα αποτελεί η διεξαγωγή από σήμερα και μέχρι το Σάββατο στα Γιάννενα και το ξενοδοχείο «Du Lac» του ετήσιου Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου. Σ’ αυτό συμμετέχουν πάνω από 2.500 σύνεδροι όχι μόνο Έλληνες επιστήμονες, αλλά και περίπου 30 διαπρεπείς συνάδελφοί τους από το εξωτερικό, οι οποίοι θα συζητήσουν όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Καρδιολογίας.
Στο γεγονός αναφέρθηκαν χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, οι ιθύνοντες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Συνέντευξη τύπου
Καλωσορίζοντας στα Γιάννενα το 40ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ο Μωυσής Ελισάφ έκανε λόγο για το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός της χώρας, το οποίο, όπως είπε, για πρώτη φορά διεξάγεται εκτός Αθηνών. «Το επόμενο τετραήμερο θα βρίσκονται στην πόλη μας πάνω από 3.000 επισκέπτες. Για μία τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι καθοριστική η συμβολή του Γιάννη Γουδέβενου και του Στέφανου Φούσα. Από την πλευρά του Δήμου θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και οι σύνεδροι, Έλληνες και ξένοι, να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ως πόλη έχουμε κάνει την αναγκαία προετοιμασία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής Καρδιολογίας και εκλεγείς επόμενος Πρόεδρος της ΕΚΕ Ιωάννης Κανακάκης εξέφρασε τη χαρά του που το ετήσιο συνέδριο της ΕΚΕ διεξάγεται στα Γιάννενα, με την οποία η Καρδιολογική Εταιρεία έχει ιδιαίτερους δεσμούς, όπως είπε και πρόσθεσε πως οι εργασίες του θα καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα καρδιαγγειακών παθήσεων. Ο κ. Κανακάκης αναφέρθηκε στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα συζητηθούν θέματα όπως οι θρομβώσεις, οι βαλβιδοπάθειες, αλλά και οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στα καρδιαγγειακά προβλήματα.
Τέλος, ο Γιαννιώτης καθηγητής της Ιατρικής και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας Γιάννης Γουδέβενος ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τη γραμματεία της ΕΚΕ για την προσπάθεια που έκαναν ώστε να οργανωθεί το φετινό καρδιολογικό συνέδριο στα Γιάννενα, προσθέτοντας πως ιδιαίτερη ήταν και η συμβολή του Δημάρχου. Ειδική μνεία έκανε στην σημερινή εκδήλωση κατά την οποία θα τιμηθεί ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, η μεγαλύτερη φυσιογνωμία που έβγαλε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως είπε χαρακτηριστικά. Καταλήγοντας, ο κ. Γουδέβενος έκανε δημόσια έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες, εστιάτορες, οδηγούς ταξί, ιδιοκτήτες καταστημάτων κλπ. να είναι ευγενικοί και εξυπηρετικοί απέναντι στους ξένους συνέδρους. «Δίνουμε εξετάσεις και πρέπει να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ