Κ. ΚΑΨΑΛΗΣ: Στηρίξτε το ΚΤΕΛ για να εκτελεί «άγονες» γραμμές

on .

KTEL 1

• «Ο θεσμός των ΚΤΕΛ στην Ελλάδα έχει προσφέρει πολλά στο κοινωνικό σύνολο. Το πιο σημαντικό είναι ότι συνδέει απομακρυσμένες περιφερειακές περιοχές της χώρας με τα αστικά κέντρα». Αυτό δήλωσε προ ημερών στα Γιάννενα ο Υπουργός Υποδομών, ο οποίος παραβρέθηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Α.Ε..
Αυτό ακριβώς λοιπόν κάνει πράξη και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το οποίο συχνά πραγματοποιεί δρομολόγια σε περιοχές με λιγοστούς επιβάτες, αν και πολλές φορές τα λεωφορεία πηγαινοέρχονται σχεδόν άδεια!
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι λιγοστοί κάτοικοι που ζουν στις ακριτικές περιοχές μας θα πρέπει να στερηθούν το δικαίωμα στην μετακίνηση, κάτι που φαίνεται πως αντιλαμβάνεται η Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, γι’ αυτό και μετά από παρέμβαση του Δήμου Πωγωνίου, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα διατήρησης των «άγονων» γραμμών, αποφάσισε την επανέναρξη του δρομολογίου «Ιωάννινα - Αγία Μαρίνα – Καστάνιανη – Χαραυγή – Κτίσματα – Ιωάννινα».
Το δρομολόγιο θα επαναξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ ο Δήμος Πωγωνίου ζήτησε από το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων την επανέναρξη και άλλων «άγονων» δρομολογίων.

Ευχαριστίες Δημάρχου
Σε γραπτή δήλωσή του ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης εκφράζει τις ευχαριστίες προς την Διοίκηση του ΚΤΕΛ, τονίζοντας ότι: «οι δημότες που επιμένουν να φυλούν Θερμοπύλες έχουν κάθε δικαίωμα στη μετακίνηση. Ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που αντιλήφθηκε την ανάγκη των κατοίκων των παραμεθόριων χωριών και την καλή τους πρόθεση να συναινέσουν στην πρότασή μας για επανέναρξη του δρομολογίου. Στον Πρόεδρο κ. Γρηγ. Γκίκα έχει κατατεθεί αίτημα για επανέναρξη και άλλων άγονων δρομολογίων κι ευελπιστούμε στη θετική εξέλιξη. Καλώ όλους τους δημότες να στηρίξουν τα δρομολόγια προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά διακοπής τους».