Αλβανικά εμπόδια για την ανέγερση εκκλησίας στη μνήμη του Κων. Κατσίφα

on .

KATSIFAS KERAKIA

• Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες μέρες από την δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες κι ακόμη το πόρισμα από τις αλβανικές Αρχές δεν έχει εκδοθεί.
Την ίδια ώρα, άγνωστοι κατέστρεψαν τα οικοδομικά υλικά με τα οποία η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα έχτιζε μικρή εκκλησία στην μνήμη του, στο χωριό.
Σύμφωνα με το himara.gr όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, όταν η αλβανική αστυνομία μετέβη στο σημείο όπου η οικογένειά του χτίζει μικρό εκκλησάκι στην μνήμη του.
Η αστυνομία υποστηρίζοντας ότι δεν είχε αιτηθεί σχετικής άδειας από το Δημαρχείο της Δρόπολης, σταμάτησε τις εργασίες που βρίσκονταν ακόμη σε αρχικό στάδιο.
Η οικογένεια διέκοψε τις εργασίες και επισκέφθηκε το δημαρχείο και έκανε τα απαραίτητα έγγραφα για χορήγηση αδείας την Παρασκευή.
Την ίδια ημέρα, κατά την διάρκεια της νύχτας άγνωστοι έσπασαν όλα τα τούβλα και έσκισαν τα τσουβάλια με τσιμέντο που είχαν αγοραστεί για τις οικοδομικές εργασίες.
Σεβασμό ζητά η Ελλάδα
Στο μεταξύ, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», αναφερόμενος στην ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε., σε ό,τι αφορά την Αλβανία, ζήτησε την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, σημειώνοντας πως η Αθήνα δεν έχει καμία διεκδίκηση έναντι της γειτονικής χώρας.
Και την κάλεσε να κατανοήσει ότι η ευρωπαϊκή πορεία της περιλαμβάνει την προστασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που διασφαλίζει την προστασία στις μειονότητες. «Προϋποθέτει επίσης τον σεβασμό των περιουσιών. Δεν μπορεί οι περιουσίες στο ευρύτερο θαλάσσιο μέτωπο της Χειμάρας να μην είναι αντικείμενο προστασίας», πρόσθεσε.