ΚΙΝ.ΑΛ. και Πανεπ. Ιωαννίνων για το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ

on .

KETHEA PLATEIA 9 10 19

• Ψήφισμα υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ υπογράφουν ο Γραμματέας και τα μέλη της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σ’ αυτό, «επί τέσσερις δεκαετίες η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών, έχει διασφαλίσει την υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού, εκλέγοντας ένα ΔΣ εθελοντών υπόλογο σε όλους τους παραπάνω και την ελληνική κοινωνία. Ο διορισμός έμμισθου ΔΣ στο ΚΕΘΕΑ αποτελεί ευθεία πολιτική παρέμβαση στο εσωτερικό του οργανισμού από την κυβέρνηση».
Και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Την συμπαράστασή της στον αγώνα του ΚΕΘΕΑ εκφράζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σχετικό ψήφισμα.
«Για το ΚΕΘΕΑ, που δεν χρησιμοποιεί υποκατάστατες ουσίες παρά μόνο κοινωνικά και ψυχολογικά μέσα, το αυτοδιοίκητο είναι ένα από τα κυριότερα θεραπευτικά εργαλεία του. Η αμισθί διοίκηση, που υπήρχε ως τώρα, δεν ήταν ένα επικοινωνιακό εφεύρημα, αλλά η αντανάκλαση του εθελοντικού χαρακτήρα που έχει αυτός ο οργανισμός και η σφραγίδα των σχέσεων αγάπης, εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης που συνδέουν όλα τα μέλη του, θεραπευτές και θεραπευόμενους», τονίζεται σχετικά.
Καταλήγοντας, στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι «η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που επιβάλλει έμμισθο διοικητικό συμβούλιο και απαλείφει κάθε μνεία σκοπού από το ΚΕΘΕΑ, είναι στην καλύτερη περίπτωση προϊόν έλλειψης γνώσης ή σκοπιμοτήτων. Αλλά η έλλειψη γνώσης και οι σκοπιμότητες δεν πάνε μπροστά τον τόπο και δεν εξυπηρετούν κανέναν και ιδιαίτερα τους θεραπευόμενους».