Επετειακή εκδήλωση τη Δευτέρα για τα 20 χρόνια της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου

on .

pena

• Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση (1999) της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Με την ευκαιρία αυτή, η Εταιρεία οργανώνει επετειακή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Δευτέρα και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής» (παλαιά δημοτικά σφαγεία). Κατά την εκδήλωση αυτή, μετά τις σύντομες καθιερωμένες προσφωνήσεις, θα μιλήσουν:
-Νίκος Υφαντής, φιλόλογος – συγγραφέας, πρώην Πρόεδρος της Εταιρείας και σήμερα Πρόεδρος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, με θέμα: «Νίκος Τέντας, ο λόγιος και ο άνθρωπος».
- Μιχάλης Αράπογλου, αρχιτέκτονας – δρ ανθρωπογεωγραφίας, συγγραφέας – ποιητής, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας, με θέμα: «Σύντομη ιστορική αναφορά στην Εταιρία Λογοτεχνών & Συγγραφέων Ηπείρου».
- Χάρης Λεοντάρης, φιλόλογος – συγγραφέας, Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας, με θέμα: «Ηπειρωτικά Γράμματα και Εθνική Αντίσταση».
Την εκδήλωση συντονίζει ο φιλόλογος – συγγραφέας και Ταμίας της Εταιρείας, Σπύρος Εργολάβος.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί δωρεάν ο 16ος τόμος του Περιοδικού «Ηπειρωτικά Γράμματα», που εκδίδει η Εταιρεία, στην έκδοση του οποίου ηθικός και οικονομικός αρωγός, από την πρώτη στιγμή, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.