Ο ίδιος, ο Πρόεδρός του ευτελίζει το θεσμό του Επιμελητηρίου!..

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON TAMPELA

• Φαίνεται ότι στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, έχουν εξαντλήσει όλα τα άλλα θέματα και βάλθηκαν να λύσουν τις προεκλογικές τους διαφορές, με… αφορμή το Συνέδριο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ που έγινε το περασμένο Σάββατο στα Γιάννενα. Για την ακρίβεια το πρόβλημα φαίνεται να το έχει ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Δημ. Δημητρίου, ο οποίος με τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις «απείρου κάλλους» φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί ότι έτσι υποβαθμίζει και καταρρακώνει το θεσμό του Επιμελητηρίου, μετατρέποντάς το σε προσωπικό του όργανο προβολής μέσω μιας διαμαρτυρίας.
Χθες ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας, απάντησε στη διαμαρτυρία για τη μη πρόσκληση του Επιμελητηρίου στο Συνέδριο, τονίζοντας ότι αυτό οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία που διένειμε και τις προσκλήσεις. Παράλληλα επιστρέφει τον ισχυρισμό του, ότι δήθεν φορά «κομματική φανέλα», υπενθυμίζοντας πως ο κ. Δημητρίου ήταν εκείνος που επιδίωξε και έλαβε το χρίσμα πολιτικού φορέα για να κατέλθει υποψήφιος περιφερειάρχης στις πρόσφατες εκλογές. Καταλογίζει δε στον κ. Δημητρίου «εμπάθεια, κακοήθεια και ανευθυνότητα».
Στα όσα ανέφερε ο Γρ. Γκίκας, ανταπάντησε μετά από λίγη ώρα ο Δ. Δημητρίου, επιτιθέμενος εκ νέου κατά του Προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, λέγοντας «πως αργά και σταθερά από την μόνιμη θέση της αντιπολίτευσης χάνει και τη μνήμη του», φτάνοντας στο σημείο να του κάνει και μαθήματα… καλώντας τον να αφήσει «τη μπλε γραβάτα» έξω από το Επιμελητήριο κ.α.
Με την χθεσινή του ανακοίνωση ο Δημήτρης Δημητρίου -που οφείλει το αξίωμα του στο Επιμελητήριο «κατόπιν παρασκηνιακής συναλλαγής» όπως αναφέρει ο κ. Γκίκας (ήτοι χάρη στη συνεργασία με την παράταξη του Ιωάννη Μήτση)- επιβεβαιώνει πως η πραγματική αιτία της επίθεσης, βρίσκεται «εντός των τειχών» του Επιμελητηρίου: Ο σημερινός Πρόεδρος, δεν μπορεί να δεχθεί κριτική, δεν… συγχωρεί τον Γρηγόρη Γκίκα για τις αποκαλύψεις που είχε κάνει για σπατάλες και για την «παροχή υπηρεσιών» του κ. Δημητρίου σε δικαιούχους ενισχύσεων, όταν ήταν μέλος του Δ.Σ. της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κάτι που βέβαια θεωρείται σύγκρουση συμφερόντων.
* * *
Ο κ. Δημητρίου θα πρέπει να καταλάβει, πως με την τακτική του ευτελίζει το θεσμό του Επιμελητηρίου. Ακόμη και αν είχε δίκιο, θα μπορούσε διακριτικά να είχε ζητήσει ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ, και ακόμη - ακόμη, αν τόσο πολύ τον ενδιέφερε το συνέδριο, ας πήγαινε απρόσκλητος! Αν δεν του επιτρέπονταν η είσοδος τότε ας προχωρούσε σε οποιαδήποτε καταγγελία ήθελε.
Είναι βέβαιο πως σε μια τέτοια περίπτωση η εικόνα του Επιμελητηρίου θα ήταν διαφορετική. Γιατί εκτός των άλλων ο Γρηγόρης Γκίκας στην πολυετή θητεία του στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων -στο οποίο τυγχάνει σχεδόν καθολικής αποδοχής από τους μετόχους που ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα- έχει αποδείξει ότι είναι αποφασιστικός στις ενέργειές του, διακατέχεται όμως από διαλλακτικότητα, αφού συνεργάζεται με όλους τους φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης. Και δυστυχώς για τον κ. Δημητρίου οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.