Πλύσιμο κάδων μόλις έρθουν στον Δήμο νέοι συμβασιούχοι

on .

KADOI

• Μερικές εβδομάδες υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι Γιαννιώτες, πολίτες και επαγγελματίες, οι οποίοι ζητούν επίμονα από τον Δήμο να μεριμνήσει για το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων διασφαλίζοντας έτσι και τη δημόσια υγεία.
Κάτι τέτοιο έχει να γίνει πολύ καιρό στην πόλη, καθώς το ένα και μοναδικό ειδικό όχημα που διαθέτει ο Δήμος για πλύσιμο κάδων βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω μηχανικών προβλημάτων.

«Πολύμηνη απραξία…»
Απαντώντας σε σχόλια στον τοπικό Τύπο αλλά και σε ερωτήματα συμπολιτών σχετικά με το πλύσιμο των κάδων στα Γιάννενα, ο Δήμος σημειώνει ότι πρόκειται όντως για ένα πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα και επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή τονίζοντας πως «η κατάσταση στους κάδους αλλά και πέριξ αυτών είναι αποτέλεσμα πολύμηνης απραξίας και απαιτεί άμεση παρέμβαση»!
Αυτός εξάλλου ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίας σε ιδιώτες, πρόταση που, ως γνωστόν, απορρίφθηκε.
Με τους συμβασιούχους
Πάντως, όπως έγινε γνωστό χθες, το ειδικό όχημα του Δήμου που ήταν εκτός λειτουργίας επισκευάστηκε, παραλήφθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας πριν από μερικές ημέρες και ήδη έχει ξεκινήσει το πλύσιμο των κάδων στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος και περιφερειακά της πόλης.
Η συγκεκριμένη εργασία γίνεται μόνο πρωινές ώρες με προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο μόνιμο προσωπικό. Έτσι, σ’ αυτή τη φάση, όπως ενημερώνει ο Δήμος, επειδή μπορεί να γίνει μόνο πρωινή βάρδια και για το πλύσιμο οι κάδοι πρέπει να είναι άδειοι, δεν είναι εφικτή παρέμβαση στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων. Αυτό θα επιτευχθεί, όπως διαβεβαιώνει, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων.
Παράλληλα, ο Δήμος για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να συμβάλλουν από την πλευρά τους αποφεύγοντας την εναπόθεση απορριμμάτων έξω από τους κάδους.