Ξανά στον ορίζοντα πτήσεις από Γερμανία – Γιάννενα!

on .

AERODROMIO NEO 10 10 2019

• Στο προσκήνιο επανέρχεται, με αξιώσεις μάλιστα, η προοπτική σύνδεσης της Γερμανίας με την Ήπειρο, μέσω πτήσεων από αεροδρόμιο της Κολωνίας προς αυτό των Ιωαννίνων και αντίστροφα.
Το θέμα, που απασχολεί εδώ και μία διετία περίπου τις τοπικές Αρχές, επαναφέρει η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από συνάντηση που είχε ο Αλέκος Καχριμάνης με τον Ηπειρωτικής καταγωγής (από τους Λογγάδες Ιωαννίνων) δήμαρχο του Σβέρτε Δημήτρη Αξούργο, παρουσία και της Ελληνίδας Προξένου στο Ντίσελντορφ Μαρίας Παπακωνσταντίνου.
Όπως είναι ευνόητο, η αεροπορική σύνδεση της πρωτεύουσας της Ηπείρου με την Γερμανική περιφέρεια της Άνω Ρηνανίας – Βεστφαλίας είναι σημαντική υπόθεση για τους χιλιάδες απόδημους Ηπειρώτες που ζουν στην περιοχή.
Ο κόσμος να στηρίξει…
Σε δηλώσεις του χθες ο Αλέκος Καχριμάνης τόνισε πως ο Δ. Αξούργος έδειξε άμεσο ενδιαφέρον σύνδεσης της ευρύτερης Γερμανικής περιοχής με τα Γιάννενα. Κατόπιν αυτού, ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε άμεσα με τον αερολιμενάρχη Ιωαννίνων Β. Μητσιμάρη και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ. «Συνεννοηθήκαμε και ζητάμε η πρωτοβουλία που θα πάρει ο κ. Αξούργος για την αεροπορική σύνδεση μέσω ενός μικρότερου γερμανικού αεροδρομίου και με γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που αναζητείται, να τη στηρίξει ο κόσμος που έχει συγγενείς στη Γερμανία και τα τουριστικά γραφεία, ώστε όταν τελειώσουν οι διαδικασίες να διατηρηθεί η σύνδεση στο διηνεκές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και η προοπτική συνεργασίας της Ηπείρου με το Δήμο Σβέρτε, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διοργάνωση φεστιβάλ με Ηπειρωτικά προϊόντα και τη διερεύνηση ενδιαφέροντος επιχειρήσεων που θα θέλουν να αναπτύξουν συνεργασία για αγορά και προώθηση αγροτικών προϊόντων.