Όχι από τον Δήμαρχο Άρτας στην φιλοξενία προσφύγων!

on .

PROSFYGES1

• Την αντίθεσή του για το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Στρατοπέδου ΚΕΝ Άρτας (πρώην ΚΕΥΓ) σε κλειστό προαναχωρησιακό Κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες και πρόσφυγες, εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο ο Δήμαρχος Αρταίων με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και στον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής.
Ο κ. Χρ. Τσιρογιάννης απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλο Γεωργιάδη, και τον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη, αναφέρει ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους η εν δυνάμει αξιοποίηση του Στρατοπέδου θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θεωρητικά θα λύσει.
Οι λόγοι οι οποίοι επικαλείται ο Δήμαρχος Αρταίων, έχουν να κάνουν με την γεωγραφική θέση του Στρατοπέδου και με το γεγονός ότι γειτνιάζει με πολλά σχολικά συγκροτήματα της πόλης.
Παράλληλα γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η πολιτική που ασκήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα έφερε το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών στην χώρα μας σε οριακό σημείο, ωστόσο η Άρτα – κατά τη γνώμη του Δημάρχου – δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στον ευρύτερο σχεδιασμό. Την πρωτοβουλία του αυτή, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, την κοινοποίησε τόσο στα συναρμόδια Υπουργεία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Υπουργείο Εθνικής Αμύνης όσο και στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τους βουλευτές του Νομού.