Επίθεση Δημητρίου κατά Γκίκα με το Επιμελητήριο… στη μέση!

on .

DHMHTRIOY GKIKAS

• Η πρόσφατη γενική συνέλευση των ΚΤΕΛ της χώρας στα Γιάννενα άναψε ξανά το… φυτίλι της κόντρας ανάμεσα στις παρατάξεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, εκείνη του νυν Προέδρου του Δημήτρη Δημητρίου και αυτή του Προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρη Γκίκα, που έχει τον ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο.
Ο κ. Δημητρίου, με αφορμή το γεγονός ότι δεν... προσκλήθηκε στην επίσημη εκδήλωση των ΚΤΕΛ, καταφέρεται ειρωνικά, χωρίς να το κατονομάζει, κατά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, βάζοντας όμως ανεπίτρεπτα μπροστά το Επιμελητήριο, θεσμό του οποίου μέλος είναι το ΚΤΕΛ. Με άλλα λόγια, ο Δ. Δημητρίου γενικεύει την προσωπική του κόντρα με τον Γρηγ. Γκίκα, εκμεταλλευόμενος τον θεσμικό του ρόλο, αφού ως γνωστόν τα Επιμελητήρια αποτελούν σύμβουλο της Πολιτείας.
Φτάνει μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για «αποκλεισμό του Επιμελητηρίου» από την επίσημη εκδήλωση των ΚΤΕΛ, κάτι που προφανώς δε ισχύει για τον φορέα... ως όλον, αλλά σίγουρα είναι πραγματικότητα για τον ίδιο τον Πρόεδρό του, αν λάβει κανείς υπόψη τη σκληρή προσωπική του κόντρα με τον Γρηγόρη Γκίκα, ο οποίος εξάλλου κατήγγειλε πέρυσι τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για οικονομικά θέματα...

Η ανακοίνωση
«Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ως θεσμός αλλά και ο Πρόεδρος του κος Δημήτρης Δημητρίου, δεν πάσχουν από καλέσματα και προσκλήσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση. Χωρίς να κατονομάζει τον κ. Γκίκα και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ο κ. Δημητρίου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Κάποιοι μάλλον φορώντας την κομματική τους φανέλα και ευρισκόμενοι μόνιμα στη θέση της αντιπολίτευσης, πανικοβλημένοι, θεωρούν ότι ο αποκλεισμός του Επιμελητηρίου από την επίσημη εκδήλωση που οι ίδιοι οργάνωσαν θα τους έδινε την δυνατότητα να μονοπωλήσουν στο «πόντιουμ»!
Ο Δ. Δημητρίου καταλήγει τονίζοντας τα εξής: «Όσο και αν προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν το Επιμελητήριο στο οποίο είναι μέλη του και μάλιστα με «τιμολόγιο χοντρικής» μετά από απόφαση της Διοίκησης, θα συνεχίσει την αναπτυξιακή του στρατηγική και θα αναδεικνύει τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί και επιζητούν λύσεις. Όσο και αν λειτουργήσουν με αποκλεισμούς και ιδεοληψίες, θα μας χωρίζουν τα πραγματικά καθημερινά μας χιλιόμετρα στην επιχειρηματικότητα και όχι αυτά που καταγράφει απλά ο ταχογράφος τους»!