Για ν’ αντιμετωπιστεί το Προσφυγικό χρειάζεται η συμπαράσταση της Ευρώπης

on .

TASOYLAS KITSIOS EAYNI 6 10 19

• Στο μεγάλο βάρος του προσφυγικού προβλήματος που σηκώνει η χώρα μας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του το Σάββατο στα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, θέμα που ως γνωστόν απασχολεί έντονα και την Ήπειρο, η οποία από την πρώτη στιγμή άνοιξε την πόρτα της και υποδέχθηκε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως εξάλλου είχε πράξει και με το «άνοιγμα της Αλβανίας», προ 30ετίας.
Ωστόσο, οι αθρόες αφίξεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα οποία προ πολλού έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ασφυξίας, οδηγούν αναπόφευκτα στη μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων προς την ενδοχώρα.
Κι επειδή ακριβώς το θέμα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης που η χώρα μας καλείται να το αντιμετωπίσει ως πύλη εισόδου, ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής σωστά υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για πρόβλημα ανθρωπιστικό, πολιτικό, αλλά και εθνικής ασφάλειας!
Για το μεταναστευτικό συζήτησε ο Κ. Τασούλας και κατά την συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, οι οποίοι του έθεσαν το θέμα των μετακινήσεων αστυνομικού προσωπικού προς τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Δήλωση Κ. Τασούλα...
«Το πρόβλημα αυτό ακουμπάει την Ελλάδα, ακουμπάει τα νησιά, ακουμπάει και την ελληνική περιφέρεια. Η λύση η οποία πρέπει να δοθεί δεν είναι μόνο με μια σθεναρή στάση της Ελλάδος, πολύ πιο αποφασιστική από ότι στο παρελθόν, αλλά η λύση πρέπει να δοθεί με την συμπαράσταση της Ευρώπης. Γιατί η συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί δεν είναι μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, είναι μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας. Θα επιδιωχθεί και θα βρούμε συμμάχους για να βελτιωθεί το θέμα που είναι και ανθρωπιστικό και πολιτικό, αλλά και θέμα εθνικής ασφαλείας. Αντιμετωπιζόμενο με αποφασιστικότητα σιγά - σιγά θα βρει το σωστό δρόμο», τόνισε στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Κ. Τασούλας.

Με την ΕΑΥΝΙ
Στο μεταξύ, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων συναντήθηκε το Σάββατο στα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Βουλής, παρουσία και του Γεν. Γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γ. Παπατσίμπα.
Το Δ.Σ. αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τους ένστολους, όπως η επέκταση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών και η Ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα, τα οποία έχει αναδείξει και στις συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Παράλληλα, τέθηκε υπόψη του το οξύ πρόβλημα του κτιριακού, τόσο για το Αστυνομικό Μέγαρο, όσο και για τον χώρο στον οποίο στεγάζεται το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η έλλειψη υπηρεσιακών οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Κ. Κίτσιος και ο Γεν. Γραμματέας Αρ. Τριανταφυλλίδης) αναφέρει ότι «η έως τώρα πορεία του Κ. Τασούλα έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής, γνώσης, ήθους και ανεξαρτησίας γνώμης» και ότι όπως τους τόνισε στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, συμβάλλοντας θετικά στην εξεύρεση λύσεων.