Το χασίς πρώτο στη «συλλογή» της Αστυνομίας

on .

PERIPOLIKO ASTYNOMIKOS

• Αισθητά μειωμένος σε σχέση με άλλους μήνες είναι ο αριθμός συλληφθέντων για διάφορα αδικήματα στην Ήπειρο κατά τον περασμένο μήνα Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το μηνιαίο απολογιστικό δελτίο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνολικά συνελήφθησαν 441 άτομα, εκ των οποίων οι 296 ήταν παράνομα εισελθόντες στην Ελλάδα και 4 τέσσερις διακινητές. Από τους άλλους συλληφθέντες δύο κατηγορούνται για ληστεία, 29 για ναρκωτικά, 17 για κλοπές - διαρρήξεις, 2 για απάτη, 19 για εξύβριση, απειλή, αυτοδικία κ.α., 6 για ενδοοικογενειακή βία, 20 για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων- εντάλματα κλπ).
Τα ναρκωτικά και αυτό τον μήνα έκαναν «θραύση» αφού συνολικά κατασχέθηκαν 1,028 τόνος χασίς, 4,16 γραμμάρια ηρωϊνης, 252 γραμμάρια μεθαδόνης, 25 δενδρύλλια χασίς. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πώς βρέθηκαν 10 οχήματα που είχαν κλαπεί.

Μετέφερε 16 κιλά χασίς με μοτοσικλέτα!
• Τη μοτοσικλέτα του είχε φορτώσει με χασίς 36χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη την Κυριακή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. Τον 36χρονο τον περίμεναν οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών καθώς είχαν λάβει σχετικές πληροφορίες. Στον έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην μπαγκαζιέρα, σε δύο σάκκους καθώς και σε σακίδιο πλάτης, 16,390 κιλά χασίς. Κατασχέθηκε εκτός του χασίς, η μοτοσικλέτα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθη καταδικασμένος για αποπλανήσεις παιδιών
• Στην Κακαβιά συνελήφθη 49χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο ποινές για σοβαρά αδικήματα βιασμού και αποπλάνησης ανηλίκων. Συγκεκριμένα η μία ποινή φυλάκιση 9 ετών και ενός μηνός του είχε επιβληθεί για περίπτωση βιασμού και αποπλάνησης παιδιών. Για την άλλη που αφορούσε αποπλάνηση παιδιών και παράνομη οπλοφορία κατ΄ εξακολούθηση του είχε επιβληθεί ποινή 2 ετών και έξι μηνών.

Συνελήφθηκαν και οι άλλοι δύο…
• Συνελήφθησαν άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στην απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο της Άρτας. Πρόκειται για έναν 42χρονο και έναν 25χρονο σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Ο 42χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά μόνας και ο 25χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. Υπενθυμίζεται πώς για το ίδιο συμβάν είχαν ήδη συλληφθεί άλλα τρία άτομα.

Απέτυχε η «επιχείρηση»….
• Τρεις αλλοδαπούς (28, 25 και 33 ετών) που δεν είχαν άδεια εισόδου για την Ελλάδα μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας, μια 45χρονη και ένας 32χρονος επίσης αλλοδαποί. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα ενώ στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως για τους δύο εκκρεμούσε και απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα. Το Ι.Χ. κατασχέθηκε ενώ και οι πέντε οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.