988 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο

on .

ERGASIA TAMPELA

• Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 2.651 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα.
Το πρόσημο όμως δεν ήταν θετικό για την Ήπειρο, καθώς τον Σεπτέμβριο χάθηκαν 988 θέσεις εργασίας.
Οι απώλειες, όπως ήταν αναμενόμενο, προέρχονται από τους δυο παραλιακούς Νομούς της Ηπείρου, αφού με το τέλος της θερινής σεζόν στην Πρέβεζα χάθηκαν 1.381 θέσεις και στην Θεσπρωτία 626! Κι αυτές που δημιουργήθηκαν σε Γιάννενα και Άρτα, δεν στάθηκαν αρκετές να δημιουργήσουν θετικό ισοζύγιο σε επίπεδο Περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα:
- Στην Π.Ε. Ιωαννίνων οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 4.453, ενώ οι αποχωρήσεις σε 3.902, από τις οποίες 1.372 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και 2.530 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου (θετικό το ισοζύγιο κατά 551 θέσεις).
- Στην Π.Ε. Άρτας οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 1.102, ενώ οι αποχωρήσεις σε 634, από τις οποίες 308 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 326 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου (θετικό το ισοζύγιο κατά 468 θέσεις).
- Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 889, ενώ οι αποχωρήσεις σε 1.515, από τις οποίες 748 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 767 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου (αρνητικό το ισοζύγιο κατά 626 θέσεις).
- Στην Π.Ε. Πρέβεζας οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 973, ενώ οι αποχωρήσεις σε 2.354, από τις οποίες 988 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 1.366 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου (αρνητικό το ισοζύγιο κατά 1.381 θέσεις).
Σε δήλωσή του ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι «κυρίαρχος και αμετακίνητος στόχος της πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας είναι η ενίσχυση του μεριδίου των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης στο σύνολο των νέων συμβάσεων εργασίας, αλλά και η έμφαση στην τόνωση του ποσοστού της πλήρους απασχόλησης στο σύνολο της μισθωτής εργασίας».