Εντατικοποιούνται τα μέτρα πρόληψης για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

on .

XOIROS

• Σύσκεψη με θέμα την εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης για την αφρικανική πανώλη των χοίρων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Αυξημένη επαγρύπνηση ζήτησε από όλους ο Συντονιστής Βασίλης Μιχελάκης.
Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν στη σύσκεψη ήταν:
- Η αυστηρή επιτήρηση και ο έλεγχος λήψης των μέτρων πρόληψης της νόσου από τις Δασικές Υπηρεσίες.
- Η αυστηρή εφαρμογή των Οδηγιών.
- Η αποστολή από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου των ονομάτων των κυνηγών.
- Η καταγραφή από τους Δήμους για τους οικόσιτους χοίρους ώστε να ενημερωθεί η Διεύθυνση Κτηνιατρικής η οποία θα παρέχει συμβουλές για την προστασία τους.
- Η εκ νέου συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο για τη διαπίστωση του προσδιορισμού των οικόσιτων χοίρων από τους Δήμους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και εκπρόσωποι των Δήμων Ιωαννιτών, Αρταίων, Ζηρού, Ζίτσας, Ζαγορίου και Φιλιατών, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού-Λευκάδας, του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, του Φορέα Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου, εκπρόσωποι Χοιροτροφικών Επιχειρήσεων και του Συλλόγου Χοιροτρόφων, του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής και των Τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Π.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.