Νέα 24ωρη απεργία σήμερα για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

on .

APERGIA PANO

• Σε μια ακόμη κινητοποίηση προχωρούν σήμερα συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, με την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.
Για τα Γιάννενα η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει σήμερα, Τετάρτη και ώρα 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι υπόθεση κάθε εργαζομένου να πάρει απάντηση η νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις που οδηγεί σε παραπέρα συμπίεση του μέσου μισθού προς τα άθλια επίπεδα του κατώτατου».
Παράλληλα με τη ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας για σήμερα, από τις 11 π.μ. και μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Το ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει, επίσης, εικοσιτετράωρη απεργία. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η μαζική συμμετοχή εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24 Σεπτέμβρη έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

Οι τράπεζες
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα, Τετάρτη προκήρυξε και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), τη Διαιτησία, τα μητρώα και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Η ΠΟΕΔΗΝ
Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00, στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και την Πρόνοια προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Η Ομοσπονδία διεκδικεί να μην κατατεθεί προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο, καθώς και την ανάκτηση των δικαιωμάτων (μισθολογικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών, κλπ.).