Βοήθεια απέστειλε η Ελλάδα για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας

on .

SEISMOI ALBANIA

Την αλληλεγγύη της προς τη σεισμόπληκτη γειτονική Αλβανία έδειξε έμπρακτα χθες η Ελλάδα! Μεταγωγικό αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο των Τιράνων, ανθρωπιστική βοήθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και την ανακούφιση των πληγέντων από τους πρόσφατους σεισμούς και τις πλημμύρες που έπληξαν την κεντρική Αλβανία.
Η συνολική βοήθεια ανέρχεται σε εννέα τόνους και περιέχει τρόφιμα, φάρμακα, ηλεκτρικές γεννήτριες, πτυσσόμενα κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Την βοήθεια παρέλαβε το αλβανικό Υπουργείο Εσωτερικών.
Η ελληνική ανθρωπιστική συνδρομή εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας που συντονίζει τη συλλογική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Ο Γ.Γ. Πολιτ. Προστασίας
Την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Αλβανία συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφερόμενος στην άμεση στήριξη της Ελλάδας προς την παθούσα γειτονική χώρα τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ελληνικός λαός έσπευσε να σταθεί στο πλευρό του γείτονα και φίλου αλβανικού λαού σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, που δοκιμάστηκε από τους πρόσφατους σεισμούς και πλημμύρες.