Πλοίο άρπαξε φωτιά στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας

on .

PLOIO FOTIA

• Φωτιά ξέσπασε το Σάββατο στο πλοίο «Olympic Champion» στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας, το οποίο μετέφερε συνολικά 538 επιβάτες, 94 φορτηγά και 195 ΙΧ. Η επιχείρηση κατάσβεσής της ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες κάηκαν ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές όπως και τα εμπορεύματα που μετέφεραν.
Παράλληλα, τέσσερις επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν πλήν ενός που παρέμεινε για νοσηλεία. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε κι ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων, ο οποίος βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα. Για την υπόθεση έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου. Η επιχείρηση ήταν δύσκολη και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το «Olympic Champion» είχε ναυπηγηθεί το 2000 κι έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.