Σήμερα η επιχείρηση ανάσυρσης του 25χρονου αστυνομικού

on .

EMAK 5H]

 Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η νέα επιχείρηση για την ανάσυρση του 25χρονου αστυνομικού που χθες πριν το μεσημέρι γλίστρησε σε γκρεμό μεγάλου βάθους στην Αστράκα.
Ο άτυχος αστυνομικός εντοπίστηκε από ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής σε δύσβατη κατάκρημνη περιοχή. Στην επιχείρηση ανάσυρσής του θα λάβουν μέρος εκπαιδευμένοι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού που με ελικόπτερο έφτασαν νωρίς χθες το απόγευμα και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου διανυκτέρευσαν στα Γιάννενα.
Ο 25χρονος αστυνομικός -που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ στην Αθήνα- είχε διανυκτερεύσει με φίλο και συνάδελφό του το προηγούμενο βράδυ στο καταφύγιο και χθες το πρωί ξεκίνησαν για την Δρακολίμνη. Για την πτώση στο γκρεμό ειδοποίησε τις αρχές ο φίλος του, ο οποίος υπέστη ισχυρό σοκ. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο τραγικό συμβάν στην περιοχή της Αστράκας, καθώς είχε προηγηθεί η πτώση και ο θάνατος του 26χρονου Βρετανού τουρίστα, για την ανεύρεση του οποίου χρειάστηκε η συνδρομή ελικοπτέρων και για την ανάσυρση της σορού του η άφιξη εκπαιδευμένων αναρριχητών της ΕΜΑΚ.