Αυξημένες οι ανάγκες αστυνόμευσης στην Ήπειρο λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

on .

ASTYNOMIA EREYNES DRAPETES 2

 Το θέμα με τις μηδενικές μετακινήσεις που ανέδειξαν οι τέσσερις Αστυνομικές Ενώσεις της Ηπείρου, αποτέλεσε αντικείμενο και ερώτησης των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Ο. Γεροβασίλη, Μ. Κάτση. Κ. Μπάρκα και Μ. Τζούφη) προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κίνηση του αρμόδιου Συμβουλίου Μεταθέσεων!
Κι επειδή πρόκειται για μια περιοχή με πράγματι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης, το αρμόδιο Υπουργείο καλό θα είναι να δώσει στην δημοσιότητα την δύναμη που υπηρετεί σήμερα στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις, πόσοι απ’ αυτούς είναι σε μάχιμες θέσεις και πόσοι σε γραφεία, έτσι ώστε να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες για το πώς κατανέμεται το αστυνομικό προσωπικό.
Η ερώτηση
Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρουν οι τέσσερις βουλευτές στην ερώτησή τους «η απόφαση να μην ενισχυθεί η Ήπειρος με επιπλέον προσωπικό έρχεται σε αντίθεση με τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης σε μια Περιφέρεια που αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της γεωγραφίας και του σημαντικού ορεινού όγκου και της παράκτιας γραμμής της, της διασυνοριακής γραμμής, των εμπορικών δρόμων και των λιμανιών της.
»Επιπλέον δεν ελήφθη καθόλου υπόψιν ότι το αστυνομικό προσωπικό προσδοκά στις τακτικές και στις έκτακτες μετακινήσεις προκειμένου να μετακινηθεί προς τον τόπο συμφερόντων του. Πολλοί ένστολοι υπηρετούν μακριά από τις οικογενειακές εστίες, με σημαντική επιβάρυνση του οικογενειακού οικονομικού προγραμματισμού, συχνά μακριά και από τις συζύγους και τα παιδιά τους, προκειμένου να συλλέξουν τα απαραίτητα μόρια για να μετακινηθούν και να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους. Γίνεται φανερό επομένως, ότι η απόφαση για μηδενικές μετακινήσεις δυσχεραίνει τη λειτουργική και επιχειρησιακή εξέλιξη των αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και υπονομεύει την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Ηπείρου».
Και καταλήγοντας ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό με ποια κριτήρια αποφασίστηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων να μην γίνουν συμπληρωματικές μεταθέσεις στις αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, πόσες είναι οι θέσεις αστυφυλάκων που καταργήθηκαν με το ΠΔ 86/2019 στις αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου κι αν προτίθεται να επανεξετάσει την απόφαση για μηδενική μετακίνηση προς τις αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου.