«Αδικημένο» είναι το Τμήμα Μετάφρασης Ηγουμενίτσας!

on .

TEI HPEIROY HGOYMENITSA 

Ψήφισμα σχετικά με το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας που έχει έδρα τη Θεσπρωτική πρωτεύουσα εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Σ’ αυτό ζητάει άρση της αδικίας ως προς την Ηγουμενίτσα έναντι των άλλων Πρωτευουσών των Νομών της Ηπείρου, ενώ προτίθεται να στείλει και σχετικό εξώδικο προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!
Στον γειτονικό Δήμο απάντησε χθες ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης συνιστώντας υπομονή και δείχνοντας προς τη μεριά της Συγκλήτου.
Το ψήφισμα
Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, το οποίο ιδρύθηκε με το Νόμο 4559/2018 έχει έναρξη λειτουργίας με καταληκτική ημερομηνία το Σεπτέμβριο του 2021. Εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου τα οποία δεν έχουν κανένα μέλος ΔΕΠ, το τμήμα της Ηγουμενίτσας διαθέτει εκτός από μέλη ΔΕΠ και εγκαταστάσεις και προσωπικό και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα.
Ο Δήμος ζητάει λοιπόν την έκδοση της σχετικής πράξης για την λειτουργία του τμήματος το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2020, την άμεση απόδοση στο τμήμα τουλάχιστον μίας ακόμη θέσης ΔΕΠ προκειμένου να φτάσει τις 8 θέσεις, καθιστώντας το τμήμα αυτοδύναμο, αλλά και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για την ομαλή λειτουργία του από το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος. Προτείνει δε την αποστολή εξώδικου διαμαρτυρίας προς την Διοίκηση του Πανεπιστημίου, για την άμεση λειτουργία του τμήματος κατά το Έτος 2020-2021 με τη λήψη απόφασης της Συγκλήτου.
Ο Πρύτανης
Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα χθες, ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης τόνισε πως όταν θα λειτουργήσει και πότε το νέο τμήμα είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Συγκλήτου. Αν αυτή κρίνει ότι έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει, θα δώσει «πράσινο φως». Υπενθύμισε δε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν ως τις 30 Απριλίου του 2020. «Δεν επείγει το θέμα, κάποια στιγμή θα συζητηθεί. Εξάλλου, περιμένουμε διευκρινίσεις από το υπουργείο σχετικά με τα νεοϊδρυθέντα τμήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.