Πάντα πρόθυμος ο Δήμος Ιωαννιτών για συνεργασία με την Αστυνομία

on .

EAYNI ASTYNOMIKOI ELISAF 25 9 19

Κι ενώ χθες ο νέος Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ συζητούσε με τη Διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού (ΕΑΥΝΙ) θέματα που σχετίζονται τόσο με την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, όσο και με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, η συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών σε κοινή ανακοίνωση με τις υπόλοιπες Ενώσεις της Ηπείρου εξέφραζε την απογοήτευσή της για τις μηδενικές μεταθέσεις στην περιφέρεια.
Πάντως ο Μ. Ελισάφ, κατά την χθεσινή εθιμοτυπική συνάντηση, εξήρε το έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων σε όλους τους τομείς και κυρίως στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τόνισε πως ο Δήμος θα είναι πάντα πρόθυμος για συνεργασία με σκοπό το όφελος των πολιτών.

Κοινή ανακοίνωση
Στην κοινή ανακοίνωση των αστυνομικών (την υπογράφουν οι Πρόεδροι των Ενώσεων Άρτα Δημ. Αποτόρης, Θεσπρωτίας Βασ. Νάκος, Ιωαννίνων Κων. Κίτσιος και Πρέβεζας Ευαγγ. Μυλωνάς), τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και επισημάνσεις των τεσσάρων Προεδρείων της Ηπείρου προς την Πολιτική και τη Φυσική ηγεσία, αυτές δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψιν από την πλειοψηφία του συμβουλίου των μεταθέσεων. Προφανώς για την ηγεσία, η γειτνίαση με την Αλβανία και το διασυνοριακό έγκλημα που συνεχώς εξελίσσεται και ανθεί, η διαχείριση των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της μικρής και ήρεμης αυτής πόλης, η ιδιαίτερη γεωγραφική μορφολογία της Ηπείρου με τα πολλά και απομακρυσμένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Ηπείρου χωριά, για τα οποία χρειάζεται και ανάλογος αριθμός αστυνομικών για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας, δεν αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά όσο η ασφάλεια της Πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας».
Οι Ενώσεις αστυνομικών σημειώνουν ακόμη ότι «η ηγεσία δεν έλαβε καθόλου υπόψιν της ούτε τους πολλούς συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, που υπομονετικά συλλέγουν τα μόριά τους, χρόνο με το χρόνο, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να μετατεθούν και αυτοί στον τόπο συμφερόντων τους».