«Εργαλεία» για επιχειρήσεις με κοινωνικό πρόσημο!

on .

KOINONIKH OIKONOMIA

• Διάφορα χρηματοδοτικά «εργαλεία», όπως επιδοτήσεις, τραπεζικά προϊόντα, κ.λ.π. έχουν σήμερα στη διάθεσή τους όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα η οποία διαθέτει κοινωνικό πρόσημο. Ωστόσο, απαιτείται ενημέρωση για να τα ανακαλύψουν προκειμένου να στηριχθούν αποτελεσματικά, ειδικά στα πρώτα τους βήματα που είναι και τα πιο κρίσιμα.
Αυτή ακριβώς την ενημέρωση θα λάβουν όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση παρουσίασης των εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης για επιχειρήσεις με κοινωνικό πρόσημο, η οποία θα γίνει σήμερα, Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του «Hotel Olympic» (Μελανίδη 2 και Μιχαήλ Αγγέλου).

Από το Κ.ΑΛ.Ο.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Κ.ΑΛ.Ο. στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, από το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη “ICSD” –το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014 – 20.
Απευθύνεται δε σε φυσικά πρόσωπα, υφιστάμενους επιχειρηματίες ή ομάδες επιχειρηματιών, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον Κλάδο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) και διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Υπηρεσίες - προγράμματα
Στο πλαίσιο της σημερινής ενημερωτικής εκδήλωσης θα παρουσιαστούν υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής που δύναται να παρέχει το Κέντρο Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο., τόσο σε υφιστάμενους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. για όλες τις φάσεις υλοποίησης των σχεδίων τους, όσο και σε φυσικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται για την ίδρυση φορέων Κ.ΑΛ.Ο.. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για προγράμματα επιδοτήσεων τα οποία είναι ενεργά αυτό το διάστημα καθώς και για τραπεζικά προϊόντα που απευθύνονται σε επιχειρήσεις με Κοινωνικό πρόσημο.
Θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχει η κ. Ελένη Κοντονάσιου, Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικών για την Κ.ΑΛ.Ο., του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.