Λείπουν 50 εκπαιδευτικοί από σχολεία του Νομού Ιωαννίνων

on .

KATHGHTRIA MATHMA TAKSH

• Μπορεί να πέρασαν δυο εβδομάδες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε όλα τα σχολεία, καθώς εντοπίζονται ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και οι μαθητές ακόμα και σήμερα δεν έχουν μπει σε πλήρες πρόγραμμα.
Το καμπανάκι κρούει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, η οποία κατά την προχθεσινή Γενική της Συνέλευση εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί και πολλά ερωτηματικά για τις μέχρι τώρα κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας.
Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για περίπου 50 κενά στο Νομό Ιωαννίνων, δυο εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «σύμφωνα με το Υπουργείο, περιμένουν να «βρουν τις πραγματικές ανάγκες» για να προχωρήσουν σε προσλήψεις, ενώ υπάρχουν 33.000 πιστώσεις για να γίνουν διορισμοί Αναπληρωτών και θα μπορούσαν να καλυφθούν άμεσα τα παραπάνω κενά»!
Παράλληλα η ΕΛΜΕ υπενθυμίζει πως οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι πλέον αποτελούν περίπου το 1/5 του συνολικού εκπαιδευτικού δυναμικού.
Στην ίδια ανακοίνωση, η συνδικαλιστική οργάνωση αναφέρεται και στις «εφευρετικές τακτικές» όπως: δημιουργία μεγάλων σε αριθμό μαθητών τμημάτων, τις συνδιδασκαλίες, τις δεύτερες ή και τρίτες αναθέσεις, προσπαθώντας να καλύψουν κάποια κενά ώστε να μην φαίνεται τόσο έντονο το πρόβλημα και να μην «φωνάζει η κοινωνία», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
Ακόμη αναφέρεται στις αποσπάσεις που περίμεναν πολλοί συνάδελφοι και δεν πραγματοποιήθηκαν στο σύνολό τους, κάτι που σημαίνει ότι πολλοί εκπαιδευτικοί θα είναι μακριά από τα σπίτια τους, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.
Καταλήγοντας η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ζητά:
- Να γίνουν άμεσα οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή με βάση τον προϋπολογισμό του 2019.
- Να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί στην Γενική και Τεχνική Εκπαίδευση.
- Να σταματήσει η υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης.
- Να πραγματοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις.
- Να επανέρθει το ωράριο στα προ μνημονίου πλαίσια.