Στις 20 Οκτωβρίου ο φετινός 2ος «Δρόμος της Νίκης»

on .

KAPSALIS

• Δύο πορείες 9 χλμ. και 21 χλμ. περιλαμβάνει ο 2ος «Δρόμος της Νίκης» που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου στο ιστορικό Καλπάκι. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα και πραγματοποιείται στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «Καλπάκια 2019».
Οι δρομείς θα διανύσουν τη νικηφόρα γραμμή άμυνας που αναχαίτισε την επέλαση των ιταλικών στρατευμάτων και στόχος του Δήμου είναι να καταστεί σύντομα θεσμός για το αθλητικό γίγνεσθαι.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
«Ο Δήμος Πωγωνίου τιμά κάθε χρόνο όσους χάθηκαν για την πατρίδα διοργανώνοντας τις ιστορικές εκδηλώσεις «Καλπάκια». Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ξεκινήσαμε πέρυσι μια προσπάθεια να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό τα ιστορικά σημεία που έχουν συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους κατά το έπος του ’40. Ο «Δρόμος της Νίκης» διέρχεται από αυτά τα σημεία και καλούμε αθλητές και μη να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν κομμάτι αυτών των ιστορικών εκδηλώσεων που αποτίουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν για την ελευθερία», σημείωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων/νος Καψάλης.
Στις λεπτομέρειες του αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης τις 9:30 π.μ. αναφέρθηκε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Τσίμαρης. «Οι εγγραφές για το 2ο Δρόμο της Νίκης ξεκίνησαν και είναι δωρεάν! Η αφετηρία και ο τερματισμός θα γίνουν στο Δημαρχείο Καλπακίου και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή», τόνισε.
* * *
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στους ακόλουθους συνδέσμους:
• ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Ο δρόμος της νίκης (21km) - 2019
https://myadventure.gr/product/kalpakia-o-dromos-tis-nikis-21km-2019/
• ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Αγώνας δρόμου (9km) - 2019
https://myadventure.gr/product/kalpakia-agonas-dromoy-9km-2019/
Πληροφορίες αγώνων: https://myadventure.gr/item/o-dromos-tis-nikis/.