Σύστημα ευφυούς στάθμευσης αναπτύσσεται στα Γιάννενα

on .

SYSTHMA EKSYPNOY PARKING

• Το σύστημα ευφυούς στάθμευσης που αναπτύσσεται στα Γιάννενα μέσω του προγράμματος Motivate Med παρουσιάστηκε στην διάρκεια ημερίδας που έγινε με την συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του συστήματος εκατό θέσεις στάθμευσης έχουν γίνει «έξυπνες». Οι αισθητήρες δηλαδή που τοποθετήθηκαν παρέχουν στοιχεία για τον χρόνο παρκαρίσματος αλλά μπορούν να δώσουν εικόνα και για το παράνομο παρκάρισμα.
Παράλληλα παρέχει την δυνατότητα για την συλλογή δεδομένων τα οποία ο Δήμος θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει για άλλες παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
Η πιλοτική φάση λειτουργίας του έργου ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου, οπότε θα είναι διαθέσιμα και τα πρώτα συμπεράσματα.
Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου αναπτύχθηκε μία δίγλωσση Εφαρμογή (ελληνικά, αγγλικά), συμβατή σε iOS & Android φορητές συσκευές.
Η mobile εφαρμογή παρέχει πληροφορίες σε «πραγματικό» χρόνο για:
- τις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες και κυκλοφοριακά συμβάντα στο Δήμο Ιωαννίνων,
- προβάλει δεδομένα σχετικά με τη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης καθώς και
- πληροφορίες για σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Ιωαννίνων μέσω του κινητού τηλεφώνου,
- διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης στην περιοχή ενδιαφέροντος του χρήστη με χρήση του GPS της συσκευής του.
Ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης Γιάννης Λυκογιώργος τόνισε ότι η έξυπνη πόλη είναι μία έννοια που αποκτά περιεχόμενο όταν οι πολίτες της φέρονται και δρουν έξυπνα.