Επεκτείνεται η βιομηχανία «Ήπειρος» με νέες επενδύσεις 6,8 εκατ. ευρώ!

on .

HPEIROS ERGOSTASIO

• Επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για την διετία 2019 - 2020 και το οποίο ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η εταιρία Optima που διαχειρίζεται τα τυροκομικά προϊόντα «ΗΠΕΙΡΟΣ», της γνωστής βιομηχανίας στον Αμμότοπο Άρτας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Στεφ. Παντελιάδης και ο Γεν. Διευθυντής της Optima, Γ. Καραμπέτσος, μιλώντας σε δημοσιογράφους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της εταιρίας στην αγορά των τυροκομικών, τονίζοντας ότι «βασικός μοχλός αύξησης των πωλήσεων είναι τα επιτυχημένα λανσαρίσματα και επαναλανσαρίσματα, όπως η είναι η Αdoro Creamy Gouda και το Ήπειρος κατσικίσιο, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη βασικής σειράς προϊόντων».
Όσον αφορά τους επενδυτικούς σχεδιασμούς για την διετία 2019 – 20, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, από τα 22 εκατ. ευρώ του επενδυτικού πλάνου, τα 6,8 εκατ. ευρώ αφορούν το εργοστάσιο της «Ήπειρος». Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για την περιοχή της Ηπείρου, καθώς τέτοιου είδους παραγωγικές επενδύσεις μόνο οφέλη δημιουργούν στην τοπική οικονομία, ειδικά μάλιστα όταν αυτές έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, για τον οποίο στην Ήπειρο υπάρχει… πεδίο δόξης λαμπρό!
Αύξηση παραγωγής…
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας 2,5 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και τα υπόλοιπα θα επενδυθούν σε μηχανολογικό εξοπλισμό με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, αλλά και την επέκταση της εταιρείας σε νέες κατηγορίες προϊόντων.
Από Οκτώβριο η Φάρμα
Περί τα 4,5 εκατ. ευρώ πρόκειται να επενδυθούν για την δημιουργία της Φάρμας Ήπειρος στην Άρτα. Πρόκειται για μία έκταση 47 στρεμμάτων, με 5.500 τμ στεγασμένους χώρους στην πρώτη φάση υλοποίησης και άλλα 3.200 τμ στη δεύτερη φάση. Στόχος είναι, εξήγησαν, «να αναπτυχθούν πρωτοποριακές μέθοδοι εκτροφής και υγιεινής του ζωικού κεφαλαίου οι οποίες θα μεταφερθούν ως άριστες πρακτικές στους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους μας μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης και υποστήριξής τους. Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης υλοποίησης και η έναρξη της λειτουργίας της Φάρμας Ήπειρος θα γίνουν εντός του Οκτωβρίου. Η δυναμικότητα σ΄ αυτή τη φάση θα είναι η εκτροφή 1.300 προβάτων, ενώ σε δεύτερη φάση με την ολοκλήρωση της επένδυσης στο 2020 η δυναμικότητα της Φάρμας θα ανέλθει στα 2.500 ζώα».