Στης ΔΕΥΑΙ την… αυλή «σφάζονται» Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση!

on .

DEYAI SHMA 13 3 2019

• Στα ύψη εξακολουθεί να βρίσκεται το πολιτικό «θερμόμετρο» έστω και αν ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ιωαννιτών. Στο επίκεντρο της νέας και οξύτατης αντιπαράθεσης βρίσκεται η ΔΕΥΑΙ.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν μπορεί ακόμη να αναλάβει τα ηνία της και να τη θέσει υπό έλεγχο καθώς όπως αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωσης καθυστερεί η διαδικασία τοποθέτησης του νέου Δ.Σ. καθώς αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι είναι αναγκασμένη να παρακολουθεί «απέξω» τα τεκταινόμενα εντός της Επιχείρησης στο «τιμόνι» της οποίας παραμένει η Διοίκηση που είχε οριστεί επί Δημαρχίας του Θωμά Μπέγκα, η οποία συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις, χωρίς καμία συνεννόηση με τη νέα Δημοτική Αρχή.
Μετά την απόφαση για εθελούσια έξοδο υπαλλήλων, που πάρθηκε μια ημέρα πριν την ανάληψη του Δήμου από τη νέα Δημοτική Αρχή, άνοιξε νέο «μέτωπο» που αφορά την απόφαση της απερχόμενης Διοίκησης στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ, να προχωρήσει τη διαδικασία ανάθεσης του έργου διαχείρισης της λυματολάσπης. Όπως αναφέρει ο Δήμος Ιωαννιτών σε χθεσινή του ανακοίνωση, η νέα Δημοτική Αρχή έχει εκφράσει δημόσια διαφωνία για τους όρους του διαγωνισμού, για να προσθέσει με νόημα και με… μηνύματα: «Η εμμονή για την ολοκλήρωση ενός διαγωνισμού που προκηρύχθηκε μετά τις εκλογές και εν μέσω του θέρους, μόνο ερωτήματα δημιουργεί. Ερωτήματα που θα τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί οι διοικούντες την ΔΕΥΑΙ θα έχουν όλο το χρόνο να τα απαντήσουν. Η Δημοτική Αρχή κάνει σαφές ότι θα ελεγχθούν όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην ΔΕΥΑΙ μετά τις εκλογές και θα προβεί σε κάθε ενέργεια ώστε να διαφυλάξει τα συμφέροντα της επιχείρησης».