Τα πουλιά της Παμβώτιδας στα στεφάνια των νικητών του 13ου Γύρου Λίμνης

on .

STEFANIA

• Κιρκινέζια, μελισσοφάγοι και άλλα πουλιά της λίμνης Παμβώτιδας θα κοσμούν τα στεφάνια των νικητών του 13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων. Τα στεφάνια διακόσμησαν παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, που συμμετείχαν σε ένα δημιουργικό εργαστήρι, το οποίο συνδιοργάνωσαν στο Μουσείο Αργυροτεχνίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων και ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης.
Παράλληλα, τα παιδιά, μέσα από βιωματικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εξοικειώθηκαν με τις έννοιες του οικοσυστήματος και των προστατευόμενων περιοχών, γνώρισαν τα σπάνια είδη της λίμνης Παμβώτιδας, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά πάνω απ’ όλα διασκέδασαν χάρη στα παιχνίδια που οργάνωσαν οι υπεύθυνοι του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.
«Λίμνη Παμβώτιδα»
Παράλληλα με τη δράση διακόσμησης των στεφανιών των νικητών του 13ου Γύρου Λίμνης, πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης «Λίμνη Παμβώτιδα: Διαχρονική πηγή ζωής», που θα φιλοξενείται στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 27 Σεπτεμβρίου και θα είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.. Η έκθεση περιλαμβάνει γκραβούρες από τη συλλογή του Αναστάσιου Παπασταύρου, πίνακες ζωγραφικής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων, φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα αλλά και σύγχρονων φωτογράφων (Αιμίλιος Νέος, Μενέλαος Συκοβέλης), καθώς και φωτογραφικό υλικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, που αποτυπώνουν την ομορφιά της λίμνης. Η είσοδος στην έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη, είναι ελεύθερη για το κοινό.