Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε μία ακόμη διεθνή λίστα!

on .

PANEPISTHMIO PINAKIDES

• Σε ένα από τα σημαντικότερα συστήματα κατάταξης Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του κόσμου, το «Times Higher Education World University Rankings» που συντάσσει το έγκριτο περιοδικό «Elsevier», φιγουράρει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το έτος 2019 - 20.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ηπείρου περιλαμβάνεται σε διεθνή αξιολογική λίστα Πανεπιστημίων, όμως το γεγονός δεν παύει να θεωρείται σημαντικό από την Πρυτανεία του η οποία έκανε χθες τη σχετική ανακοίνωση εκφράζοντας τη χαρά της γι’ αυτό!

Τρίτο στη χώρα
Αν δει κανείς τη σχετική λίστα με τα πάνω από 1.200 πανεπιστημιακά ιδρύματα απ’ όλο τον κόσμο, η θέση που καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν είναι εντυπωσιακή αφού είναι μεταξύ των θέσεων 601 – 800, συμπεραίνοντας πως υπάρχει περιθώριο για βελτίωση!
Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Ηπειρώτικο ίδρυμα καταλαμβάνει την τρίτη καλύτερη θέση απ’ όλα τα αντίστοιχα Ελληνικά ιδρύματα, πίσω μόνο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την οποία «μοιράζεται» πάντως με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΑΕΙ 92 χωρών…
Η αξιολόγηση της κατάταξης World University Rankings της ΤΗΕ έγινε ανάμεσα στα καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα οποία θεωρείται ότι ηγούνται της επιστημονικής έρευνας παγκοσμίως από 92 χώρες και λαμβάνει υπόψη της κριτήρια, όπως η διδασκαλία, η έρευνα, η ερευνητική απήχηση (ετεροαναφορές), η προσέλκυση χρηματοδότησης και η διεθνής διάσταση.
Η Πρυτανεία με την ανακοίνωσή της συγχαίρει την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «για τη συμβολή τους στις συγκεκριμένες μεγάλες επιτυχίες του ιδρύματος και την προσήλωσή τους στην επιστημονική ποιότητα».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ