Στο… δόκανο άλλα τρία άτομα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

on .

NARKOTIKA XASIS FYTA 1 18 9 19

• Από κήπους σπιτιών, προφυλαγμένους απ’ τα… περίεργα βλέμματα έως και σε δυσπρόσιτα αγροκτήματα και απομακρυσμένα χωράφια καλλιεργούν οι επιτήδειοι δενδρύλλια κάνναβης για ίδια χρήση ή και για διακίνηση.
Αυτό αποδεικνύεται από δύο υποθέσεις σύλληψης καλλιεργητών στην περιοχή της Άρτας και της Ηγουμενίτσας. Συνολικά στο… δόκανο έπεσαν τρία άτομα, στην κατοχή των οποίων εκτός από τα δενδρύλλια βρέθηκαν και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς και ο αναγκαίος εξοπλισμός.

Πρώτα στην Άρτα
Με την κατηγορία της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη ένας 66χρονος άνδρας σε χωριό του Δήμου Αρταίων. Πιο αναλυτικά, μετά από έρευνα που έκαναν αστυνομικοί στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 3,1 μέχρι 3,7 μέτρα τα οποία ήταν φυτεμένα στον αύλειο χώρο, αποξηραμένα κλαδιά κάνναβης βάρους ενός κιλού και 500 γραμμαρίων, ένα κουτί με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 17,86 γραμμαρίων κι ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα επίσης κάνναβης.

…Και στην Ηγουμενίτσα
Άλλα δύο άτομα, ένας 47χρονος συμπατριώτης μας κι ένας 24χρονος αλλοδαπός, συνελήφθησαν σε χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας επίσης κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων και κατοχή ναρκωτικών. Όλα αυτά συνέβαιναν σε αγρόκτημα όπου οι αστυνομικοί βρήκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ενάμιση μέτρο τα οποία ήταν φυτεμένα σε δύο αυτοσχέδιες γλάστρες και φυσικά εκριζώθηκαν. Επίσης σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν σ΄εκείνο όπου διέμενε ο αλλοδαπός 68,9 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, 1,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένας πλαστικός τρίφτης και ένα γυάλινο δοχείο με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.