«Παράθυρο» από Κ. Χατζηδάκη να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ»

on .

EKSOIKONOMO KAT OIKON

• Δεν πρόλαβε ν’ ανοίξει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» τη Δευτέρα στην Περιφέρεια Ηπείρου και μέσα σε λιγότερο από μια ώρα (!) έκλεισε, καθώς καλύφθηκε ο προϋπολογισμός!
Επόμενο λοιπόν ήταν οι περισσότεροι να μην προλάβουν ούτε καν να προσπαθήσουν, γι’ αυτό και πολλές και αναμενόμενες ήταν οι διαμαρτυρίες πολιτών και φορέων, που ζητούν ν’ ανοίξει νέος γύρος αιτήσεων.
Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης από τα Γιάννενα που βρέθηκε, συνοδευόμενος τον Πρωθυπουργό στην περιοδεία του, λέγοντας ότι «εδώ στην Ήπειρο, κατευθείαν την πρώτη μέρα εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός και είμαστε σε επαφή με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και με τον Περιφερειάρχη, τον κ. Καχριμάνη, ώστε να αυξηθεί το ποσό και έτσι κι αλλιώς θα επανέλθουμε με μια καινούρια φάση. Πάντως, το σύστημα είναι απλό, είναι ηλεκτρονικό. Επίσης, είναι σημαντικό ότι έχει επιλεγεί μια διαδικασία, που την ημέρα που υποβάλλεις την αίτησή σου κλείνει και το θέμα για σένα».
Ας σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει εγκεκριμένο ποσό 10 εκατ. το οποίο μπορεί να μεταφερθεί στο «Εξοικονομώ, αφού γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις από το Υπουργείο.
Αναφερόμενος στην αξία του «Εξοικονομώ» ο Υπουργός σημείωσε ότι «είναι ένα λαϊκό πρόγραμμα, χρήσιμο για τους κατοίκους, γιατί εξοικονομούν ενέργεια. Χρήσιμο για την οικοδομή, γιατί συμβάλλει στην αναζωογόνηση της οικοδομής. Χρήσιμο για το περιβάλλον, διότι συμβάλλει στην ενεργειακή εξοικονόμηση και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής….».