Τι κάνουν οι Δήμοι για τα αδέσποτα ζώα και τη χρηματοδότηση των καταφυγίων;

on .

ADESPOTA1

• Σε κοινή τροχιά για τα καταφύγια των αδέσποτων ζώων κινήθηκαν ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς καταθέτοντας ερωτήσεις ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία είχε αντιμετωπιστεί το θέμα την τελευταία τετραετία.
Συγκεκριμένα, ρωτούν τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αν οι Δήμοι έχουν απορροφήσει και σε ποιο ποσοστό τη χρηματοδότηση λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση που εκδόθηκε εδώ κι ένα χρόνο. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να απαντήσει αναφορικά με το ύψος της χρηματοδότησης για τα καταφύγια των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας, τα μελλοντικά προγράμματα και τη μέθοδο ελέγχου λειτουργίας των καταφυγίων.
Οι κ.κ. Κυμπουρόπουλος και Αμυράς επισήμαναν ότι στην Ελλάδα με το πέρας του καλοκαιριού κάθε χρόνο παρατηρείται ραγδαία αύξηση στα αδέσποτα ζώα, τα οποία κινδυνεύουν από αρρώστιες, υποσιτισμό, δίψα και από άλλους παράγοντες. Ενώ, δυστυχώς, και οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν κινδύνους από τα ζώα, όταν αυτά δεν έχουν τη κατάλληλη φροντίδα.